Evenimentul Zilei > Actualitate > SIDA. MIRACOL în Africa de Sud. Așa ceva nu s-a mai văzut!
SIDA. MIRACOL în Africa de Sud. Așa ceva nu s-a mai văzut!

SIDA. MIRACOL în Africa de Sud. Așa ceva nu s-a mai văzut!

SIDA nu este chiar ce știm noi din ce citim. O fetiţă sud-africană, născută seropozitivă, trăieşte de aproape nouă ani fără medicamente şi este sănătoasă, singurul său tratament fiind cel de care a beneficiat în primele luni de viaţă, informează un studiu dat publicităţii luni.

Aceste cazuri de remisie a SIDA fără tratament pe viaţă sunt rare şi încă inexplicabile.

Este numai al treilea caz de acest gen în rândul copiilor, subliniază acest studiu prezentat la conferinţa internaţională privind cercetările asupra SIDA de la Paris.

"O recidivă este mereu posibilă, ca în toate cazurile de remisie.

Dar faptul că această remisie s-a întins pe o perioadă atât de lungă lasă să se creadă că poate fi durabilă", a precizat o autoare a studiului, dr. Avy Violari, din cadrul universităţii Witwatersrand de la Johannesburg.

Începând de la vârsta de 2 luni, această fată a beneficiat de tratamente antiretrovirale, care împiedică dezvoltarea virusului SIDA.

După zece luni, tratamentul a fost deliberat oprit în cadrul studiului, după ce prezenţa virusului a fost redusă până la un nivel nedetectabil.

Opt ani şi nouă luni mai târziu, virusul HIV este tot în stare inactivă la fetiţă, chiar dacă ea nu urmează un tratament.

Nu este vorba despre o vindecare, întrucât virusul HIV este încă prezent.

Dar acesta este atât de slăbit încât nu se poate nici multiplica, nici transmite la o altă persoană, chiar în absenţa unui tratament.

În mod normal, trebuie urmat un tratament cotidian pe viaţă pentru a ajunge la aceste efecte, spun specialiștii.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News