Evenimentul Zilei > Economie > Sibiul are mai multe restaurante decât Amsterdamul sau Istanbulul
Sibiul are mai multe restaurante decât Amsterdamul sau Istanbulul

Sibiul are mai multe restaurante decât Amsterdamul sau Istanbulul

Sibiul are mai multe restaurante decât Amsterdamul sau Istanbulul, raportat la suta de mii de locuitori, datorită dezvoltării turistice din ultimul deceniu, de la primirea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2007, a spus joi, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură din judeţ, Aurel Aldea.

„Aş vrea să vă atrag atenţia asupra unui detaliu din bucătăria economică a fostei noastre capitale cultural europene. (…) În ultimii zece ani, industria alimentară s-a menţinut constant, pe locul trei în ponderea economiei locale şi judeţene. (…) Oraşul nostru, care nu depăşeşte 150.000 de locuitori, are în jur de 200 de restaurante, un număr deloc de neglijat căci, dacă ne raportăm la statisticile recente, numărul restaurantelor la suta de mii de locuitori ai Sibiului depăşeşte pe cel din Amsterdam, Istanbul, Stockholm, spre exemplu”, a spus Aldea, la deschiderea expoziţiei internaţionale GastroPan.

De joi până sâmbătă, în municipiul Sibiu, cei mai buni specialişti se reunesc în cadrul expoziţiei internaţionale GastroPan. Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, doreşte ca această expoziţie să revină şi în 2019 aici, când Sibiul va fi Regiunea Gastronomică Europeană.