Şi românii l-au "făcut" mare pe Djokovici. Ungur: "Îl bat pe sârb doar împreună cu Hănescu!"

Şi românii l-au "făcut" mare pe Djokovici. Ungur: "Îl bat pe sârb doar împreună cu Hănescu!"

Noul "rege" de la US Open a obţinut 64 de victorii în 2011, dintre care două împotriva unor tricolori: Adrian Ungur şi Victor Hănescu.

Novak Djokovici (24 de ani) n-are limite în 2011. La US Open, sârbul de oţel a pus mâna, în zorii zilei de ieri, pe cel de-al patrulea titlu de Mare Şlem din carieră, după cele de la Australian Open (2008 şi 2011) şi Wimbledon (2011). În ultimul act de la Flushing Meadows, la capătul a patru ore şi 10 minute de tenis intens şi spectaculos, "Nole" l-a bătut cu 6-2, 6-4, 6-7 (3), 6-1 pe rivalul Rafael Nadal, pe care l-a învins în toate cele şase finale în care l-a întâlnit în acest an!

Sârbul a fost "stratosferic"

"Nole" a fost "stratosferic", după cum l-a caracterizat publicaţia "La Gazzetta dello Sport", care i-a atribuit sportivului născut la Belgrad apelativul de "Canibal" pentru "foamea" de victorii pe care o arată! Lui Nadal nu i-a mers serviciul, dar spaniolul a luptat ca un taur şi a alergat cât un cal. Insuficient. Lui Novak i-a mers fenomenal tot anul, adunând 64 de victorii şi numai două eşecuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

<iframe width="560" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/WLgZuzn6r-c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/zCcJKC7fx0Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Între aceste succese, două dintre ele au fost obţinute în faţa unor români, ambele pe zgură. Pe Adrian Ungur l-a învins la Belgrad, în turul doi al turneului organizat acasă la "Nole", scor 6-2, 6-3, iar de Victor Hănescu s-a descotorosit în turul secund de la Roland Garros. La scorul de 6-4, 6-1, 2-3 pentru sârb, "Hane" a abandonat, acuzând probleme medicale.

Pe zgura pariziană, numărul 1 ATP s-a oprit în semifinale, unde a fost răpus de elveţianul Roger Federer, în timp ce în Serbia a triumfat fără emoţii.

Adrian Ungur (26 de ani) se află în aceste zile la Bucureşti, unde, la sfârşitul acestei săptămâni, România va înfrunta Cehia, într-o partidă contând pentru Grupa Mondială a Cupei Davis.

Ungur: "Îl pot bate pe Djokovici doar dacă joc împreună cu Hănescu"

Ieri, Ungur s-a trezit cu impresia lăsată de finala de la New York, apoi a avut grijă să-şi sune socrul, Ilie Balaci, care a împlinit 55 de ani. "Am văzut doar primul set al finalei, fiindcă eram obosit. Federer trebuia să-l bată în semifinale pe Djokovici, dar elveţianul ar fi pierdut finala în faţa lui Nadal. Oricum, la ce încredere are acum, pe Djokovici nu-l bate nimeni. Totul s-a schimbat din momentul în care a câştigat Cupa Davis, la sfârşitul anului trecut. Fizic stă incredibil, e greu să-i faci chiar şi un punct. Îl pot bate pe Djokovici doar dacă joc împreună cu Hănescu împotriva lui! E bun pe toate suprafeţele. Şi pe Lună ar învinge!", ne-a spus ieri Ungur, ajuns prima "rachetă" a României după abandonul lui Victor Hănescu, care a invocat oboseala şi a refuzat să reprezinte România contra Cehiei.

"Să ne dea o bere"

"I-am făcut două break-uri lui Djokovici la Belgrad, dar asta fiindcă era primul lui meci pe zgură. Eu şi Hănescu l-am făcut mare pe Djokovici (râde). Trebuie să ne dea o bere", a glumit românul stabilit la Florenţa (Italia).

Ungur nu crede că avem şanse contra cehilor: "Cu Hănescu în echipă aveam şansa a doua la victorie. Acum avem şansa a treia! Jucăm în «Misiune imposibilă». Să vină Tom Cruise să ne salveze!", a zis Ungur, care a adăugat: "Nu-l judec pe Hănescu, dar eu n-aş refuza niciodată să joc pentru România în Cupa Davis. Dar tenisul este un sport foarte individual".

BORNE LUI "NOLE"

A venit de două ori la Openul României

  • S-a născut pe 22 mai 1987, la Belgrad; 
  • Are doi fraţi mai mici, Marko şi Dorde, care joacă şi ei tenis; 
  • A început să practice acest sport la vârsta de 4 ani; 
  • A fost antrenat de Gelena Gencici, iar la 14 ani a câştigat Campionatul European, la simplu şi la dublu; 
  • În 2003 şi în 2004 a fost prezent la BCR Open România; 
  • În 2005 a participat la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem din carieră. A fost învins de rusul Marat Safin, scor 0-6, 2-6, 1-6;
  • În 2006 şi-a trecut în palmares primul titlu, în Olanda, la Amersfoort, fără să piardă vreun set; 
  • Până în prezent s-a impus de patru ori în cadrul turneelor de Mare Şlem. A câştigat Australian Open (2008 şi 2011), Wimbledon (2011) şi US Open (2011). Are în palmares 28 de titluri, dar şi Cupa Davis cu Serbia; 
  • În 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing (China), a câştigat medalia de bronz; 
  • A adunat din tenis suma de 30,8 milioane de dolari; 
  • Locuieşte în Monte Carlo; 
  • A fost cuplat de presă cu frumoasa Ana Ivanovici. (Andrei Călin)

<iframe width="560" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/DQ9D1BZkwxQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> "Am alergat după fiecare minge, dar n-am putut face mai mult. Novak a jucat fenomenal, a avut reveniri extraordinare. A avut un an incredibil, imposibil de repetat." RAFAEL NADAL, finalist la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului "Am avut un an fantastic în tenis, dar vreau să transmit compasiunea mea pentru cei care au suferit după 9/11. Astea sunt chestiunile importante în viaţă." NOVAK DJOKOVICI, jucător de tenis din Serbia care a câştigat finala de la US Open