Evenimentul Zilei > Monden > Şi-au luat zmeura
Şi-au luat zmeura

Şi-au luat zmeura

Premiile Zmeura de Aur recompensează cele mai slabe filme şi performanţe actoriceşti ale anului.

Lungmetrajul "Saving Christmas" şi actorii Cameron Diaz şi Kirk Cameron au fost marii "învingători" la gala de decernare a premiilor Zmeura de Aur 2015.

Pentru evoluţiile sale

Şi site-ul a decis, în urma unui sondaj, că această peliculă merită să ocupe primul loc în topul celor mai proaste filme din toate timpurile. De asemenea, acelaşi film a înregistrat un scor neobişnuit – un "zero" perfect – pe site-ul specializat în recenzii de film Rotten Tomatoes.

Cameron Diaz a fost desemnată "cea mai proastă actriţă" pentru evoluţiile sale din două comedii: "Cealaltă femeie/ The Other Woman" şi "Sex Tape".

Actorul şi regizorul Ben Affleck a câştigat ediţia inaugurală a trofeului The Redeemer Award (premiul celor care se căiesc). Premiul onorează un fost câştigător al Zmeurei de Aur care a reuşit să fie apreciat ulterior de criticii de specialitate. Astfel, Affleck a primit un trofeu Zmeura de Aur pentru rolul din "Gigli" (2003), dar a ajuns ulterior să câştige Oscarul pentru cel mai bun film în 2013 cu pelicula "Argo" şi a avut succes de box office cu pelicula "Fata dispărută/ Gone Girl".

Pe o rolă de film

La această nouă categorie, la care învingătorul a fost stabilit pe baza voturilor exprimate de public pe internet, Ben Affleck s-a impus în faţa actorilor Keanu Reeves, Mike Myers, Jennifer Aniston şi Kristen Stewart.

Filmul regizorului Michael Bay – "Transformers: Exterminarea/ Transformers: Age of Extinction", primise şapte nominalizări la Zmeura de Aur 2015, însă a "triumfat" doar la două categorii: "cel mai prost regizor" şi "cel mai prost actor în rol secundar" (Kelsey Grammer).

Megan Fox s-a impus la categoria "cea mai proastă actriţă în rol secundar" pentru evoluţia ei din pelicula "Ţestoasele Ninja/ Teenage Mutant Ninja Turtles". Premiul pentru cel mai prost remake a revenit filmului "Annie".

„Antiteză” a Oscarurilor, premiile Zmeura de Aur, care valorează fiecare doar câţiva dolari şi au formă de zmeură aurie, aşezată pe o rolă de film de 8 mm, au fost create în 1980, la iniţiativa lui John Wilson.

Premiaţii cu Zmeura de Aur vin rareori să îşi ridice premiile, o excepţie: Sandra Bullock, care a primit titlul de "cea mai proastă actriţă" în 2010, pentru "All About Steve", cu o zi înainte de a lua premiul Oscar pentru "Povestea unui campion/ The Blind Side".