Evenimentul Zilei > Actualitate > Show cu super-mașini pe Transalpina în weekend!
Show cu super-mașini pe Transalpina în weekend!

Show cu super-mașini pe Transalpina în weekend!

Comisia Națională de Viteză în Coastă din cadrul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv anunță că cea de-a treia etapă din calendarul competițional al CN de Viteză în Coastă Dunlop – Cupa Gorjului – se va desfășura conform programului anunțat în perioada 13-14 iunie 2015, în organizarea Clubului Sportiv Autocorex Tg-Jiu, membru al FRAS.

Gazda etapei va fi deja binecunoscutul traseu de la Novaci-Rânca, de pe DN67C Transalpina, traseu în lungime de 5,250 km, cu o pantă maximă de 12% și o diferență de nivel de 342 m. Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România cât și din întregul lanț al Munților Carpați, atât din țară cât și din afara ei, atingând altitudinea maximă (2.145 m) în Pasul Urdele.

 

Traseul este unul foarte spectaculos și tehnic, cu aproape toate tipurile de viraje posibile, de la ace de păr  la paliere de viteză. Este astfel o șansă și o provocare totodată pentru orice pilot să își demonstreze calitățile. Îi învităm pe iubitorii motorsportului să vină la eveniment pentru că este unul cu totul special și pentru spectatori: există zone pe traseu unde,  grație diferențelor de nivel, pot urmări simultan și trei mașini în cursă – a declarat Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv.

 

Restricții de circulație pe Transalpina

 

Sâmbătă, 13 iunie, începând cu ora 09:00 sunt programate 3 manșe de recunoașteri, urmate de 3 manșe de antrenament cronometrat. Traficul rutier va fi astfel închis în intervalul 08.00-13.00 și 14.00-19.30.

 

Duminică, 14 iunie, începând cu ora 09:00 se vor desfășura două urcări de recunoașteri, cele două manșe de concurs fiind programate la ora 13:15 (manșa I de concurs), respectiv 15:15 (manșa a II-a de concurs).

 

Între manșele de recunoașteri și cele două manșe competitive este prevăzută o deschidere temporară a circulației, între orele 12:00 și 13:00.

 

Iubitorii motorsportului pot urca cu mașinile până în Novaci sau Rânca, urmând ca apoi să se deplaseze pe jos la punctele de observație de pe traseu.

 

Românii vs campionul Bulgariei

 

La startul etapei gorjene și-au anunțat prezența majoritatea concurenților din întrecerea internă. Alături de aceștia va reveni Armando Battocchi, care va pilota spectaculosul Ferrari 458 Challange de grupa H dar și Costi Stratnic forțat la o pauză mai lungă după incidentul de la Râșnov.

 

În premieră pentru Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, în acest an la Rânca va fi prezent și campionul Bulgariei la Viteză în Coastă – Lyuben Kamenov – care va evolua la comenzile unui Mitsubishi Lancer EVO IX de 695 de cai. Lyuben Kamenov în vârstă de 28 de ani, este campionul en titre din țara vecină, vicecampion la etapa europeană de la Rechberg, Austria și proaspăt câștigător al ultimei etape de Viteză în Coastă din Campionatul Bulgariei desfășurată weekend-ul trecut la Sliven.

„Ne bucurăm că îl avem la start pe campionul Bulgariei, este o bună ocazie pentru piloții români să își măsoare forțele cu un alt sportiv de top. Am demarat mai multe discuții la nivel federal cu forul din țara vecină și vom avea o colaborare mai strânsă pe diverse proiecte în perioada următoare” a mai adăugat Norris Măgeanu, președintele FR Automobilism Sportiv.

Prognoza meteo pentru weekend-ului acesta este una favorabilă: începând de vineri, 12 iunie și până duminică, 14 iunie în zona Rânca va fi mult soare, cu cer doar temporar noros, temperatura urmând să se situeze în timpul zilei între 30 grade Celsius (vineri) și 31 grade Celsius (sâmbătă și duminică).