Sfaturile unui neurolog pentru un somn profund

Sfaturile unui neurolog pentru un somn profundSursa foto: Arhiva EVZ

Sfaturile unui neurolog pentru un somn profund. Emily McDonald (@emonthebrain), cercetător în neuroștiințe, a postat pe TikTok un videoclip în care prezintă cinci sfaturi pe care spectatorii le pot urma pentru a intra într-un somn profund.

Există patru etape ale ciclului de somn, care se numesc N1, N2, N3 și mișcarea rapidă a ochilor (REM). Durata în care cineva rămâne într-o porțiune a acestui ciclu variază, în funcție de diferiți factori, cum ar fi vârsta, consumul de alcool și nopțile recente de somn, potrivit YahooNews.

Cu toate acestea, N3 (somnul profund) este, în mod normal, cea mai profundă etapă a ciclului și este cea asupra căreia McDonald a dorit să se concentreze.

Ce poți face pentru un somn profund

„Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru creierul și pentru corpul tău este să petreci mai mult timp în somnul profund”, a spus neurologul.

„Somnul profund este momentul în care amintirile sunt mutate din memoria pe termen scurt în cea pe termen lung. Este, de asemenea, momentul în care corpul și creierul au capacitatea de a se vindeca și de a se regenera”.

Pentru a obține aceste beneficii, primul lucru pe care McDonald spune că trebuie să-l faci este să menții o temperatură scăzută a corpului. Pentru a face acest lucru, puteți dormi într-o cameră rece și întunecată sau puteți face un duș/baie fierbinte înainte de a merge la culcare. Apa de la duș sau de la baie va face ca organismul să emită căldură și, ca urmare, va scădea temperatura corpului.

Apoi, McDonald a sfătuit să ascultați bătăi binaurale atunci când dormiți. În timp ce unele studii susțin că ascultarea muzicii poate afecta capacitatea de a adormi, McDonald a spus că melodiile la aproximativ 432 hertzi sunt pe frecvența potrivită.

Ce suplimente alimentare sunt recomandabile pentru somn

McDonald a oferit, de asemenea, mai multe opțiuni pentru cei care se simt confortabil să ia un supliment pentru a-i ajuta să doarmă.

„Dacă vreți să luați un supliment, magneziul și L-teanina sunt grozave”, a spus McDonald. „L-teanina stimulează undele alfa din creier - care sunt foarte relaxante - și s-a demonstrat că magneziul îmbunătățește somnul la persoanele cu insomnie”.

În plus față de aceste două alegeri, ea a recomandat, de asemenea, melatonina, care este un hormon produs în mod natural și care poate fi luat sub formă de supliment. Potrivit Johns Hopkins Medicine, oamenii ar trebui să ia între 1 și 3 miligrame cu două ore înainte de a adormi.

McDonald a mai spus că expunerea la lumina soarelui dimineața poate ajuta la somnul de noapte. Acest lucru se datorează faptului că lumina soarelui poate ajuta la setarea ceasului biologic pentru momentul în care melatonina naturală va fi eliberată mai târziu în timpul zilei.

 

Ne puteți urmări și pe Google News