Sfaturi pentru șoferi pe timp de iarnă. Cum se dezgheață corect mașina pentru a evita pagubele

Sfaturi pentru șoferi pe timp de iarnă. Cum se dezgheață corect mașina pentru a evita pagubele Dezghețarea mașinii în mod corespunzător este importantă pentru a asigura siguranța și funcționarea corectă a vehiculului. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Iarna le poate pune o mulțime de probleme șoferilor. Astfel, pe lângă temperaturile scăzute, șoferii se confruntă și cu un strat de gheață pe mașină care poate duce la pagube dacă dezghețarea mașinii se face în mod necorespunzător.

Zilele acestea, temperaturile au fost extrem de scăzute, iar acest lucru i-a pus în dificultate pe șoferi. Specialiștii avertizează cu privire la riscurile la care ne supunem mașina atunci când încercăm să o dezghețăm prin diferite mijloace.

Cum pot șoferii dezgheța corect mașina

Specialiștii din domeniul auto ne recomandă să fim atenți atunci când dezghețăm mașina. Potrivit acestora, pe rețelele de socializare circulă mai multe metode prin care ne putem ușura munca, însă acest proces ne poate produce pagube materiale.

Dezghețarea mașinii în mod corect este foarte importantă. Acest proces asigură siguranța și funcționarea corectă a vehiculului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mulți șoferi au decis să posteze pe rețelele de socializare și să prezinte diferite moduri în care au dezghețat mașina, după ce au ascultat sfaturilor unor „experți”. Printre cele mai exagerate sfaturi îl reprezintă încălzirea geamurilor de la mașină cu o sursă de căldură.

gheață, iarnă

Trucurile de pe internet pot provoca pagube mașinii

Astfel, pentru a dezgheța corect mașina, specialiștii recomandă ca mașina să fie curățată cu o perie specială pentru a nu zgâria vopseaua.

După ce este deszăpezit autoturismul, gheața de pe parbriz nu trebuie înlăturată cu racleta. Specialiștii spun că trebuie să intrăm în autoturism și să pornim motorul.

Dacă ușa nu se deschide, nu trebuie să tragem foarte tare, pentru că, spun specialiștii, am putea crea mai multe probleme. Chiar dacă utilizarea apei fierbinți poate părea o soluție rapidă, turnarea acesteia de către șoferi pe parbrizul înghețat poate cauza fisuri sau crăpături.

Șoferi pe timp de iarnă

Soluțiile pentru șoferi nu sunt complicate

Se poate împiedica formarea gheții aplicând un strat subțire de soluție antigel pe parbriz înainte de a te retrage în casă. De asemenea, parbrizul mai poate fi acoperit cu un material special sau cu carton pentru a preveni acumularea gheții.

Funcția parbrizului încălzit poate fi soluția salvatoare, asta în cazul în care autoturismul beneficiază de această funcție. Pornirea acestei opțiuni va accelera procesul de dezghețare și va face curățarea exterioară mult mai ușoară.

Este important să nu lăsați mașina nesupravegheată în timp ce se dezgheață, pentru a evita situații neplăcute din cauza hoților. Respectarea acestor reguli îi poate ajuta pe șoferi în timpul iernii.