Conform sursei citate, printre recomandările date de generalul medic Florin Paul se numără:

– spirtul trebuie să aibă concentrație de 70 grade și să fie în contact aproximativ 15-20 minute cu suprafața respectivă pentru a avea acţiune biocidă

– pentru tratarea Covid-19 nu se administrează niciun fel de medicație care poate accentua/accelera reacția imună a organismului.

– pentru mâini, față, tegumente se recomandă săpunul și după aceea o cremă hidratantă, iar procesul de spălare să nu fie mai scurt de 20 secunde

„(…) Cea mai mare greșeală  o fac multe persoane care, din dorința de a crește puterea de spălare a diferitelor substanțe, le amestecă. Exemplu: detergent de rufe amestecat cu soluții cu clor. Clorul are foarte mare afinitate pentru substanțele organice (care se găsesc în detergenții de tot felul), se “leagă chimic de acestea și  ambele produse devin inactive, anulându-se proprietățile lor de spălare/curățare.

(…) Lucrul cel mai important pe care trebuie să-l înțeleagă și mai ales să-l accepte oamenii este că TREBUIE SĂ SOLICITE ASISTENȚĂ UNUI MEDIC și nu ce se scrie pe reţelele de socializare, ziare și reviste, “de unde și neunde”, sfaturile prietenilor sau ale celor cu care călătoresc prin tramvai, metrou sau autobuz”, a mai spus reputatul epidemiolog.

Altfel, amintim că în România numărul celor infectaţi cu temutul Coronavirus a ajuns luni, 16 martie, la 158.