Sfarsitul aventurii

Sfarsitul aventurii

Asasinul amnezic Jason Bourne, interpretat de Matt Damon, se intoarce pe marile ecrane, in „Ultimatumul lui Bourne”, pentru a-si descoperi adevarata identitate.

Paul Greengrass, nominalizat la Oscar pentru „Zborul United 93” si cel care a regizat si cea de-a doua parte a seriei „Bourne”, continua in aceasta a treia parte a trilogiei colaborarea cu Matt Damon, Julia Stiles si Joan Allen, dar ii aduce in distributie si pe David Strathairn (nominalizat la Oscar pentru rolul din „Good Night and Good Luck”) si Paddy Considine.

Primele doua parti ale trilogiei aventurii asasinului antrenat de CIA, „Indentitatea lui Bourne” (2002) si „Suprematia lui Bourne” (2004), au avut un nesperat succes de box-office, impreuna incasand aproape 500 de milioane de dolari in toata lumea. Asadar, aceasta a treia parte are motive sa se  anunte cel putin la fel de banoasa ca precedentele.

Bourne face istorie

Ne puteți urmări și pe Google News

Dupa ce si-a pierdut memoria in prima parte a trilogiei  si a ramas fara iubita in a doua, Jason Bourne e pe cale sa descopere cine este cu adevarat, traversand continente, urmarit de propriii demoni, dar si de politie, Interpol si CIA.

Cu un nou scop bine stabilit, acela de a razbuna moartea iubitei sale si de a-si regasi adevarata identitate, Bourne nu poate fi oprit nici de gloante, nici de armata de spioni si de noua generatie de asasini trimisi pe urmele lui.

„Prima parte a seriei a fost lansata in 2002 si este influentata decisiv de atentatele din septembrie 2001. A doua a aparut in 2004, cand lucrurile incepusera sa se incinga in Iraq. Aici, Jason Bourne se simte vinovat si isi cere scuze pentru greselile sale. Isi asuma responsabilitatea pentru ceea ce a facut. Iar acum, in 2007, il vedem pe Bourne punand pistolul la tampla persoanei care l-a mintit si l-a manipulat in toti acesti ani”, descrie Matt Damon cele trei parti ale trilogiei, in succesiunea lor strans legata de istoria recenta.  

Un rol care i-a adus contracte

„Bourne mi-a schimbat complet viata „, continua actorul, citat de Star.com. „Nu exista un alt rol care sa fi avut un impact atat de puternic asupra mea, cu exceptia, poate, a celui din „Good Will Hunting (n.r. - al carui scenariu l-a scris cu prietenul sau Ben Affleck), pentru ca ne-a scos pe mine si pe Ben din anonimat”, spune Matt despre Bourne.

Imediat dupa lansarea primei parti, „Identitatea lui Bourne”, in 2002, ofertele au inceput sa curga. Atunci a obtinut rolul pentru cea de-a doua parte a trilogiei „Ocean” si s-a implicat in alte trei proiecte importante: „Syriana”, „Cartita” si „Agentia secreta”, filme care i-au marcat cariera si l-au transformat intr-unul dintre cei mai bine cotati tineri actori de la Hollywood.

INTOARCEAREA LUI BOURNE Vrea sa regizeze cu Ben Pentru ca Ben Affleck a produs si regizat un film, „Gone, Baby, Gone”, care va avea premiera in octombrie, Matt se si vede jucand in productiile acestuia. „Am vazut filmul si e foarte bun! Orice actor o sa isi doreasca de acum incolo sa joace in filmele lui! Pentru ca e regizor, relatia noastra s-a schimbat. Acum el poate sa-mi ofere de lucru. In urmatorii 10 ani vom face lucruri mai bune. Poate mai putine, dar de mai buna calitate. Si vom face filme impreuna”, priveste Matt in viitor.