Sfânta Parascheva, cinstită la Iaşi

Sfânta Parascheva, cinstită la Iaşi

Manifestările religioase prilejuite de Sărbătoarea Sfintei Parascheva de la Iaşi, pe 14 octombrie, au început încă de ieri-dimineaţă, când mii de credincioşi ortodocşi din toată ţara s-au adunat în faţa Mitropoliei pentru a se închina la raclă.

Anul acesta se împlinesc 500 de ani de la trecerea sa la cele veşnice, iar Moaştele Sfintei Parascheva şi ale Sfântului Nifon, Patriarhul Constantinopolului, vor fi purtate în această seară în pelerinajul „Calea Sfinţilor“.

Centrul de Pelerinaj „Sfânta Parascheva“ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, în parteneriat cu Protopopiatele Iaşi I şi II, oferă pelerinilor care vin în aceste zile la procesiuni, cazare gratis şi o masă pe zi.

Ieri şi azi, moaştele Sfântului Nifor s-au aflat la Catedrala Episcopală cu prilejul aniversării a 600 de ani de atestare documentară a Episcopiei Romanului. După Sfânta Liturghie, ce va fi oficiată de un sobor de 15 ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, moaştele Sfântului vor pleca spre Iaşi, unde vor putea fi cinstite şi închinate alături de moaştele Cuvioasei Parascheva, până miercuri, 15 octombrie.

Ne puteți urmări și pe Google News