Evenimentul Zilei > Social > Sfânta Maria! Tradiții și obiceiuri prilejuite de această sărbătoare. Ce NU AI VOIE să faci în această zi
Sfânta Maria! Tradiții și obiceiuri prilejuite de această sărbătoare. Ce NU AI VOIE să faci în această zi

Sfânta Maria! Tradiții și obiceiuri prilejuite de această sărbătoare. Ce NU AI VOIE să faci în această zi

Sfânta Maria, o sărbătoare extrem de importantă printre români, sărbătorită pe 15 august, este închinată morții și îngropării Maicii Domnului și mutării ei la cer.

Sfânta Maria, sărbătoarea creștină de pe 15 august, aduce cu ea o serie de restricții în rândul credincioșilor.

Sfânta Maria, ce este bine să faci și ce nu pe 15 august

Se spune că de Sfânta Maria, sărbătoarea închinată morții și îngropării Maicii Domnului nu este bine să speli rufe. Cine spală  rufe în această zi va avea parte numai de ghinioane toată viaţa.

De asemenea, de Sfânta Maria nu ai voie să te tunzi! Se spune că atât bărbaţii, cât şi femeile nu au voie să se tundă. Cei care o vor face şi aruncă părul la gunoi riscă să chelească.

În ziua de 15 august, enoriașilor li se recomandă să stea cu ușa deschisă, deoarece Fecioara Maria poate intra oricând în casele creştinilor pentru a împărţi harul sau divin.

Totodată, de Sfânta Maria, credincioșii sunt sfătuiți să nu se scalde. Se spune că în această zi nu e bine să te scalzi în râuri de munte, altfel vei fi "lovit" de soarta.