Servieta cu 3, 5 milioane de euro. Chavez a finanţat, pe ascuns, Mişcarea 5 Stele

Servieta cu 3, 5 milioane de euro. Chavez a finanţat, pe ascuns, Mişcarea 5 Stele

RAINEWS (Italia). Potrivit ziarului spaniol ABC, în anul 2010 guvernul Chavez ar fi trimis o servietă diplomat cu 3,5 milioane de euro Consulatului venezuelean din Milano pentru a finanţa pe ascuns Mișcarea 5 Stele. În acea perioadă, actualul preşedinte al Venezuelei, Nicolàs Maduro, era ministru de externe.

Cotidianul spaniol susţine că banii ar fi ajuns la Gianroberto Casaleggio, însă fiul acestuia, Davide, neagă și amenință că va intenta proces. Potrivit ziarului, actualul președinte al Venezuelei, pe-atunci ministrul de externe al lui Chavez, ar fi trimis o servietă conţinând 3,5 milioane de euro consulatului venezuelean din Milano, mai precis lui Gianroberto Casaleggio, pentru a finanța în secret mișcarea fondată în 2009 de Beppe Grillo.

"Asta, cu presupusa finanțare de către Venezuela a Mișcării 5 Stele este o știre falsă pur și simplu ridicolă și imaginativă. Nu mai e nimic de spus în legătură cu această chestiune, cu excepția faptului că în 2010 am candidat la funcția de președinte regional în Lombardia.

Şi atunci, ca de altfel şi în anii următori, am avut o campanie electorală realizată cu foarte puține resurse și mijloace, rezultat al micro-donațiilor primite de la cetățeni italieni", a declarat într-un comunicat liderului politic al Mișcării 5 Stele, Vito Crimi. "În ceea ce priveşte restul, ne vom gândi dacă vom lua sau nu măsuri legale. Cu siguranță nu ne vom lăsa distrași de anumite fotografii sau intimidaţi de acele formaţiuni și puteri care încearcă să ne slăbească poziția noastră de apărători ai intereselor cetățenilor", încheie Crimi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Casaleggio: nu voi îngădui ca numele tatălui meu să fie murdărit

„Mişcarea 5 Stele a fost finanțată mereu într-un mod transparent și suntem singurii care au făcut publice toate bugetele, în detaliu, chiar înainte ca legea să impună acest lucru. M5S nu a primit niciodată finanțări secrete. Actualul guvern venezuelean a negat veștile false. Tatăl meu nu a mers niciodată în Venezuela. Mișcarea 5 Stele nu a primit niciodată vreo finanțare publică", a precizat Davide Casaleggio într-o postare pe blogul M5S. „Dacă în timp ce era în viață ar fi avut ocazia să se apere, acum, după ce a dispărut, nu voi permite sub nicio formă ca numele lui să fie murdărit”, adaugă el.

Surse ale Ambasadei Venezuelei la Roma au negat categoric știrile publicate de cotidianul spaniol ABC privind presupusele fonduri donate de guvernul de la Caracas Mișcării Cinci Stele. "Știri false, contrafăcute. Așteptăm informații suplimentare de la ministerul nostru de externe și studiem posibilitatea de a lua măsuri legale", a declarat reprezentanța diplomatică.