Evenimentul Zilei > Justitie > Serviciul secret al baronului Nichita. Cum l-a urmărit primarul amorez pe rivalul englez
Serviciul secret al baronului Nichita. Cum l-a urmărit primarul amorez pe rivalul englez

Serviciul secret al baronului Nichita. Cum l-a urmărit primarul amorez pe rivalul englez

„Evenimentul zilei” prezintă date inedite din cel mai fierbinte dosar al momentului, în care este implicat edilul orașului Iași. Fosta iubită a lui Gheorghe Nichita a lansat acuzații dure

Primarul orașului Iași, Gheorghe Nichita (59 de ani), va afla pe 8 mai dacă va fi cercetat în libertate sau arest. Curtea de Apel București va judeca contestația DNA la decizia Tribunalului București de cercetare în libertate, sub control judiciar. Nichita este acuzat că și-a spionat fosta iubita, Adina Samson (33 de ani), cu ajutorul poliției și al interlopilor.

Detectivul particular

Complicii săi principali, Liviu Hliboceanu- șeful Poliției Locale Iași și Ștefan Avîrvarei- șef serviciu în Poliția Locală Iași, vor afla tot pe 8 mai dacă vor fi arestați. Detalii inedite apar din acest dosar. Nichita cerea rapoarte detaliate despre bărbații cu care se întâlnea Adina.


FOTO: Liviu HliboceanuPotrivit DNA, primarul a angajat, inițial, un detectiv particular, Ion Băcioi, apoi a apelat la serviciile Poliției Locale Iași- aflate în subordinea sa. De la începutul anului 2015, Nichita a cerut informații despre trei persoane: Ioan Sasu, Alexandru –Gruia Stoica și englezul Robert Wolsey.

Cazul lui Wolsey este elocvent, pentru urmărirea acestuia au fost angrenați: detectivul particular, polițiști și funcționari din Primărie.


Primarul cerea raport din baza de date a Evidenței Populației, dar și fotografii făcute de detectiv


În martie, englezul s-a cazat într- o vilă din Suceava, împreună cu Adina, iar cuplul a fost supravegheat în permanență. „Suntem acolo, cât timp nu dormim, na… suntem pe fază,” raporta Avîrvarei.

„Toate detaliile!”

„Bănuiesc că şi dacă se doarme sunt pe fază, nu? Mă interesează toate detaliile,” erau ordinele lui Nichita. La rândul său, detectivul particular era pe poziție: „Normal că vă mai anunţ pe parcurs ce face, eu m-aş duce înapoi la hotel poate-l traduc pe ăsta să-mi dea numele lui”. Ordinul edilului: „Mă interesează toată viața lui… E însurat, nu-i însurat, are soție aici, nu are aici, are la Londra, unde-o are".

Avîrvarei a strâns un întreg dosar despre el: „Să aveți o prezentare, cu număr de telefon, cu tot”.

„Îi un mare businessman din Londra, care are nişte afaceri la Cluj acuma, director pe la o grămadă de companii în Anglia, îi director executiv, investitor, cu o bună reputație, business leader și ambasador care promovează relațiile de afaceri între Anglia și România, un vorbitor cu experienţă, scriitor, negociator cu peste 12 ani experienţă în piaţa de market şi cu investiţii de capital de vreo 12 milioane de euro… Şi 9 ani de zile o fost şef la Vodafone în Anglia,” suna raportul. „Înseamnă că-i un tip cu stare… Ei, înseamnă că fata se duce spre lucruri foarte serioase,” era gelos Nichita.Cum erau jigniți polițiștii

Potrivit interceptărilor realizate de DNA, primarul îi jignea pe polițiștii locali, iar ținta principală era chiar șeful agenților, Liviu Hliboceanu. Pe 17 februarie, o agentă de poliție a fost trimisă la o sală de sport să o urmărească pe Adina, dar a confundat-o cu o altă tânără, și a urmărit-o timp de câteva ore. A fost momentul în care edilul a izbucnit. „Tâmpiți, tâmpiți, vino mâine la mine ca să-ți povestesc că multe prostii ai făcut până acuma, multe! Mi-a spus ea zilele astea foarte multe chestiuni și voi habar nu aveați”, spumega Nichita. Uneori, primarul era nemulțumit că Hliboceanu nu-i răspundea la telefon, și-l amenința că-i va tăia 10% din salariu. Frica de penalizare îl făcea pe Hliboceanu să fie dur cu subordonații în spionarea Adinei. Astfel, acesta îi transmitea lui Avîrvarei: „Azi, mâine și poimâine avem treabă, pleacă omul și mi-o zis de activitate”, sau „chestia este să fim la două fără zece aici și astăzi după – amiază, mâine, poimâine, tre’ să ne demonstrăm profesionalismul”.

Edilul: „Pasiunea pentru Adina iese din limitele normalului, am apelat la un psiholog”

Adina Samson, care ocupă funcția de șefă a Serviciului „Managementul Calităţii” din Primăria Iaşi, a recunoscut public, ieri, că a avut o relație cu Gheorghe Nichita, căruia i-a adus acuzații grave. Ea a povestit că a fost lovită de acesta, dar și amenințată de interlopi din Clanul Cordunenilor. Nichita nu a vrut să comenteze declarațiile: „Sunt un om care îmi place să respect regulile”.


FOTO: Adina SamsonExtrem de gelos

Potrivit motivării Tribunalului București, primarul le-a mai spus judecătorilor că a petrecut timp îndelungat cu Adina şi că „îi este extrem de greu să accepte ideea despărțirii, fiind extrem de gelos, conștientizând însă că este o diferență de vârstă de 25 de ani”. „Pasiunea pe care a dezvoltato pentru Samson Adina iese din limitele normalului, motiv pentru care a apelat şi la sprijinul unui psiholog care este chiar decanul Facultăţii de Psihologie din Iaşi. Nu crede că trebuie să fie arestat pentru o pasiune umană, pe care încearcă să o amelioreze și să o vindece”, se arată în motivare.

Nichita a declarat că Adina ar fi avut mai multe căderi psihice, fiind aproape de o tentativă de suicid și voia să o ajute. Ancheta în acest caz a început de la o sesizare a Parchetului din Iași, care investiga o plângere a Adinei, de amenințare și hărțuire. Procurorii au observat că mașinile Poliției erau folosite în mod ilegal pentru supravegherea Adinei și au sesizat DNA.

„Telefonul îmi este urmărit non-stop”

Adina Samson – interceptare telefonică, 22 martie 2015

„Am fost la Palas cu o prietenă, am văzut că am fost urmărită, am stat șase ore, șase ore m-o așteptat mașina în fața parcării, mi-am dat seama, am făcut fotografii, i-am zis prietenei mele, o urmărit-o și pe prietena mea după aia și… că nu sunt eu nebună. După aia mi s-o confirmat și astăzi, altcineva, că sunt urmărită și zi, și noapte, și mi-o spart conturile, mi-o pus nu știu pe ce, pe mașină, ca să mă urmărească prin GPS, o chestie mi-o pus, telefonul îmi este urmărit non-stop, mi-o spart contul de e-mail, de Facebook, știa foarte multe despre conversațiile mele și câteodată s-o mai scăpat, pentru că el se scapă în multe chestiuni, să știți că nu-și ține gura cu multe chestii, ca să știți ce vorbiți cu dumnealui, pentru că nu-și ține gura, multe chestii mi le spune și mie, nu-și ține gura”.

„Mi-a spus că îmi va rupe picioarele”

Adina Samson – declarație publică, 5 mai 2015

„Am fost amenințată cu moartea. A trimis un individ să mă amenințe, eram cu sora mea. M-a cerut în căsătorie de nenumărate ori. Eu l-am refuzat. Cum să mă căsătoresc cu acest om? M-a și lovit. Din cauza geloziei, mi-a dat două palme, într-un apartament. Nu am chemat Poliția pentru că m-am simțit foarte rușinată. Mi-a zis că dacă mă mărit cu el, o să-mi dea un apartament de serviciu și o să-mi facă diferite afaceri. El mergea la psiholog ca să-și rezolve problemele din copilărie. Părea un om normal la început. Primarul Nichita mi-a spus că el este singura mea opțiune în viață, atunci când i-am transmis că vreau să am o relație cu altcineva, o relație normală, să fac un copil… De Sfântul Gheorghe mi-a spus că, dacă mă voi întâlni cu acea persoană, îmi va rupe picioarele și mă va distruge”.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: