Evenimentul Zilei > Politica > Serviciul de informații care îl ghidonează pe Cristi Călin. Cine se află în spatele dezvăluirilor despre orgiile politicienilor. Video
Serviciul de informații care îl ghidonează pe Cristi Călin. Cine se află în spatele dezvăluirilor despre orgiile politicienilor. Video

Serviciul de informații care îl ghidonează pe Cristi Călin. Cine se află în spatele dezvăluirilor despre orgiile politicienilor. Video

Serviciul de informații care îl are sub control pe călugărul Cristi Călin, omul din spatele dezvăluirilor despre petrecerile bunga-bunga ale politicienilor, este românesc. Informația a fost confirmată chiar de Cristi Călin care a ținut să pună capăt speculațiilor cu privire la faptul că în spatele acestei povești s-ar afla un serviciu secret dintr-o țară străină, mai exact de la Chișinău.

Călugărul Cristi Călin a făcut o serie de dezvăluiri în emisiunea lui Victor Ciutacu, unde a răspuns întrebărilor invitaților din studio. În fața jurnaliștilor Dan Andronic – Evenimentul Zilei – și Bogdan Chiriac, a deputatului PSD Radu Cristescu și a generalului Cristian Barbu, el a dat o serie de detalii despre povestea în care este implicat. Între altele a vorbit despre apartenența la un serviciu de informații, pe care nu l-a numit, dar despre care a precizat că este din România.

Întrebat direct de către unul dintre invitați dacă serviciul secret care îl ghidonează este de la Chișinău, Cristi Călin a negat. El a precizat că este vorba despre un serviciu de informații românesc.

„Nu cred că au competență cei de la Chișinău. Nu se bagă. Sunt români, [serviciul] aparține de această țară. Este un serviciu din România”, a spus călugărul.

La întrebarea jurnalistului Evenimentului Zilei, Dan Andronic, dacă a semnat un angajament cu acest serviciu, Cristi Călin a mai spus că este angajat pe bază de contract.

„Ați semnat un angajament?”, a întrebat Dan Andronic.

„Am semnat un contract”, a răspuns călugărul.

„A, deci sunteți angajat pe bază de contract într-un serviciu de informații”, a concluzionat jurnalistul Evenimentul Zilei, dar călugărul nu a mai răspuns.

Cristi Călin a mai susținut și faptul că vinerea trecută a fost chemat la Palatul Cotroceni. Acolo ar fi stat de vorbă chiar cu o “doamnă consilier de stat” a președintelui Klaus Iohannis care i-a cerut toate detaliile legate de orgiile sexuale pe care le cunoaște.

Cristi Călin, omul serviciilor infiltrat în Biserică?

La fel, Cristi Călin a evitat să spună dacă misiunea sa a fost aceea de a se infiltra în cercurile bisericești pentru a culege informații.

„Stați să înțeleg, să mergem un pic mai departe. Deci, practic, un serviciu de informații v-a infiltrat în interiorul cercurilor bisericești sau, după caz, v-a găsit acolo și v-a racolat, nu?”, a întrebat moderatorul Victor Ciutacu.

„Haideți să nu intrăm în detalii, că și acest serviciu… mai au și ei…”, a evitat răspunsul călugărul.

În schimb, a precizat că participarea la emisiune nu i-a fost dictată de cei care îl controlează. El a spus că a ales să vină la televiziune și că nimeni nu l-a îndemnat să facă acest lucru.

„În cadrul acestei activități nu ești la comanda lor permanentă, ai și tu libertatea ta, ai și tu viața ta… asta nu înseamnă că ei stau după tine 24 din 24 de ore să… apariția la TV este că am vrut eu și că m-ați chemat dumneavoastră”, a mai spus călugărul.

„Bun, eu v-am invitat, dar nu contravine misiunii dumneavoastră? Sau completează misiunea dumneavoastră?”, a întrebat Victor Ciutacu.

„Nici nu completează, nici nu contravine, e libertatea mea”, a răspuns călugărul.

Sursa foto: Ziarul de Roman

Biografia controversată a lui Cristi Călin

Cristi Călin, cel care se află la originea dezvăluirilor despre orgiile sexuale în care ar fi fost implicați politicieni și membri ai clerului, este un personaj controversat. Cel care acum susține că este lucrător al unui serviciu de informații, a fost prezent, de-a lungul vremii, de mai multe ori în presă.

În 2013 a fost exmatriculat de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba-Iulia, iar în anul următor de la cea din Arad. El a acuzat un stareţ de la Mănăstirea Calapodeşti (judeţul Bacău), că i-ar fi făcut avansuri sexuale. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului au susţinut, atunci, că este vorba despre calomnii.

În anul 2016, a identificat în jurul Mănăstirii Prislop, îmbrăcat în straie călugăreşti, și a fostamendat de jandarmi pentru cerșetorie. Un an mai târziu, același Cristi Călin a fost alungat cu scandal de la schitul mănăștirii Movila lui Burcel, din comună Codăești, Vaslui. El cerea bani de la credincioși, până când starețul așezământului a chemat autoritățile. Conform presei locale, din Vaslui, la acea vreme, Cristi Călin acumulase peste 100 de amenzi pentru cerșetorie.

Biserica Ortodoxă de Rit Vechi nu-l recunoaște pe Cristi Călin

În trecut Cristi Călin a mai susținut că ar fi călugăr la un schit al Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi. A fost contrazis, însă de reprezentanții acestei Biserici, printr-un comunicat de presă.

„(…)Dorința noastră este să facem cunoscut credincioșilor noștri că acesta nu face parte din Biserica noastră și, cu atât mai mult, nu face parte și nici nu a făcut parte vreodată dintre clericii noștri. (…) cel în cauză a găsit oportunitatea de a-și rotunji economiile, prin colectarea de donații, în numele și pentru un schit din Biserica noastră. În acest scop, și-a confecționat o legitimație falsă. La rubrica emitentului acestei legitimații figurează Protosinghelul Hariton și ștampila Schitului Sf. Nectarie.

Acest protosighel a plecat din obștea Mănăstirii Adormirea Maicii Domnului din București fără binecuvântarea Episcopului său și a început să-și construiască tot fără binecuvântare un schit pe terenul pe care îl are în proprietatea sa. Schitul pe care îl ridică nu aparține patrimoniului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România, ci este construit pe numele său. Toate acțiunile acestui protosighel sunt efectuate în nume propriu, cu acordul fostului mitropolit și nu al Bisericii”, se arată în comunicat.

Falsul călugăr Cristi Călin a lansat acuzații incredibile

Cristi Călin prins la cerșit de Poliția locală Iași

Potrivit instituției bisericești, Cristi Călin s-a fi folosit de o legitimație falsă pentru a cerși bani și, astfel, a ajuns în atenția Poliției Locale din Iași.

„Biserica noastră nu a emis niciodată legitimații în formatul celei confecționate de Cristi Călin. Deoarece acesta și-a întocmit acte și împuterniciri false, a fost declarat suspect, la un control al Poliției Locale din Iași. Nu știm dacă i s-a întocmit dosar penal, dar am primit la sediul Mitropoliei o adresă de la Poliție, în care ni s-a cerut să comunicăm dacă este împuternicit din partea noastră pentru a colecta fonduri.

Răspunsul nostru către Poliție a fost negativ, comunicându-se faptul că acesta nu are împuternicire din partea noastră pentru colectare de fonduri. Nu știm ce a decis poliția mai departe în cazul său și nici nu ne-am propus vreodată să aflăm acest lucru. Scopul prezentării acestui fapt este acela de a dovedi că dl. Cristi Călin nu face și nici nu a făcut vreodată parte din Biserica noastră”, se menționează în comunicat.