Serviciile secrete se ridică împotriva islamizării Europei

Serviciile secrete se ridică împotriva islamizării Europei

La Berlin se joacă o carte uriașă pentru Germania și întreaga Europă: Hans-Georg Maassen, șeful serviciului federal de informații, BfV, o sfidează pe Angela Merkel și întregul „Sistem” de la Bruxelles, afirmând că manifestațiile anti-imigrație de la Chemnitz nu au fost de sorginte neo-nazistă. Dacă Maassen va rămâne în funcție fără să retracteze, ideologia proimigrație și multiculturală va suferi o lovitură cumplită.

Angela Merkel s-a grăbit că condamne ca extremiste și neo-naziste manifestațiile celor 6000 de persoane care au ieșit în stradă la Chemnitz, în landul Saxonia, pentru a-și exprima indignarea față de asasinarea de către doi imigranți a unui cetățean german la un concert. „Ceea ce am văzut este ceva care nu își are locul într-o democrație constituțională”, declara cancelara pe 28 august. „Avem înregistrări video cu persoane care le vânează pe altele, cu adunări ilegale, și cu ură pe străzi, iar aceasta nu are nici o legătură cu statul nostru constituțional”. Merkel s-a referit în mod specific la o înregistrare video care a devenit virală pe internet și în care câțiva bărbați îmbrăcați în treninguri negre fugăreau alte persoane cu figuri de imigranți.

Așa-zisul neo-nazism al protestatarilor anti-imigrație de la Chemnitz a fost atacat și mai direct de purtătorul de cuvânt al cancelarei, Steffen Seibert: „Incitările la violență ale extremiștilor de dreapta și neo-naziștilor nu au nimic de-a face cu tristețea pentru o persoană (germanul asasinat – n.r.) sau cu îngrijorarea față de coeziunea unui oraș”.

Surpriză uriașă, însă: Hans-Georg Maassen, șeful BfV, a pus sub semnul îndoielii afirmațiile lui Merkel: „Nu există nici o informație sigură că astfel de urmăriri au avut loc” și „nu există nici o dovadă că înregistrarea video cu presupusul incident care circulă online este autentică”. Maassen a mers și mai departe, acuzând politicienii și presa „mainstream” de răspândirea de informații false pentru a distrage atenția de la asasinarea lui Daniel Hillig, de 35 de ani, înjunghiat de un imigrant irakian și unul sirian: „Îmi exprim scepticismul față de relatările presei privind extremiști de extremă dreapta care au vânat (străini) la Chemnitz”, a declarat Maassen pentru cotidianul Bild.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 13 septembrie, el a fost audiat în fața Comisiei speciale din Parlament pentru controlul serviciilor secrete, unde a refuzat să-și retracteze afirmațiile. Atitudinea sa a înmulțit solicitările de demisie, în special din partea Stângii germane. În jurul capului său, miza este uriașă.

În interiorul guvernului Merkel s-a căscat din nou „Falia Imigrației”

La solicitarea ministrului federal de Interne, Horst Seehofer, șeful BfV prezentase, cu trei zile înainte, pe 10 septembrie, guvernului de la Berlin un raport privind protestele de la Chemnitz, în care își susținea afirmațiile inițiale din Bild, citate mai sus. Poziția lui Maassen a fost sprijinită și de Seehofer: „Are motivele sale pentru care a avut îndoieli”.

Seehofer este liderul Uniunii Creștin Sociale (CSU) din Bavaria, aliata la guvernare a creștin-democraților (CDU) lui Merkel. Însă, între cei doi lideri au apărut în ultima vreme fisuri grave, legate de poziția față de imigrație. CSU, care, cu ocazia alegerilor regionale din octombrie, riscă să piardă pentru prima oară în istorie majoritatea absolută în Parlamentul bavarez, în favoarea noii formațiuni eurosceptice și anti-imigrație Alternativa pentru Germania (AfD), dorește ca guvernul federal să-și înăsprească atitudinea față de imigrația ilegală.

Merkel este tot mai slabă

Mai mult, liderul CSU a provocat mânia cancelarei anunțând peste capul lui Merkel formarea unei așa-numite „Axe” împotriva imigrației între ministerele de Interne de la Berlin, Viena și Roma. În iulie-august, vreme de câteva săptămâni, supraviețuirea guvernului Merkel a atârnat de un fir de păr.

Acum, afirmațiile lui HansGeorg Maassen relansează criza politică. Cu atât mai în forță cu cât inclusiv membri ai partidului lui Merkel, susțin afirmațiile șeful BfV. Michael Kretschmer, parlamentar CDU și premierul landului Saxonia, unde se află Chemnitz, a declarat: „Un lucru este limpede: Nu a existat atac, nu a existat vânătoare și nu a existat pogrom la Chemnitz.” Kretschemer a criticat modul părtinitor în care marșul funerar și demonstrațiile din orașul est-german Chemnitz au fost relatate de presă: „Este de-a dreptul uimitor ca unii care se află la distanțe atât de mari au exprimat o judecată atât de aspră și de radicală despre acest oraș”. Un alt parlamentar CDU, Philipp Amthor, a declarat la rândul său că declarațiile lui Maassen „nu sunt lipsite de veridicitate”.

 

Angela Merkel, lăsată din brațe

„Maasen nu este un caz izolat, Maassen face parte din comunitatea de informații”, a declarat pentru Reuters jurnalistul Robin Alexander, autorul unei cărți excepționale, „Die Getrieben” („Cei conduși de evenimente”), despre acțiunile de acum trei ani ale cancelarei și echipei sale. „Pentru această comunitate, toamna lui 2015 a fost un dezastru – nu doar pentru Maasen, pentru toți. Există o profundă ruptură între întreaga comunitate de informații și cancelar, lucru care nu a mai existat niciodată în Germania.”

Serviciile intră în luptă

Redeschiderea faliei din sânul guvernului de la Berlin în legătură cu imigrația nu reprezintă totuși cea mai mare miză a afacerii. Încă de la primele proteste față de deschiderea granițelor Germaniei și Europei în fața imigranților, în toamna lui 2015, vocile care au avertizat asupra pericolului pe care aceștia îl reprezintă pentru securitatea și civilizația continentului au fost categorisite drept „islamofobe”, „neo-naziste” și „de extremă dreapta”.

Inclusiv ale unor lideri politici. Presa „mainstream”, care impune noua linie ideologică, tratează fără să clipească drept „extremiști de dreapta” șefi de guverne și demnitari din UE, precum austriacul Sebastian Kurz, ungurul Viktor Orban sau polonezul Matteusz Morawiecki, fără a mai vorbi despre noua oaie neagră a Europei, italianul Matteo Salvini, cu care altminteri ceilalți lideri așa-zis „democrați” stau la masă la Bruxelles și sunt sărutați pe frunte de Jean-Claude Juncker.

Este pentru prima oară însă când un șef de serviciu secret, și încă al Germaniei, se implică în această bătălie ideologică, punând sub semnul întrebării edictele taberei Corectitudinii Politice. Rămânerea în funcție a lui Hans-Georg Maassen poate reprezenta un moment de cotitură pentru Germania și Europa. Momentul în care serviciile secrete se ridică împotriva liderilor politici care vor să transforme continentul într-o masă amorfă și fără identitate.