ARHIVELE SERVICIILOR britanice. De la OZN-uri la „FORMAȚIUNI PLASMATICE” inexplicabile. Cum s-a SUSTRAS Ministerul Apărării de la ANCHETA secolului
Editura Evenimentul si Capital

ARHIVELE SERVICIILOR britanice. De la OZN-uri la „FORMAȚIUNI PLASMATICE” inexplicabile. Cum s-a SUSTRAS Ministerul Apărării de la ANCHETA secolului

Autor: | | 0 Comentarii | 1427 Vizualizari

În anul 1997, în perioada de vârf a rapoartelor și investigațiilor despre obiectele zburătoare neidentificate (OZN-uri), o structură a Ministerului Apărării din Marea Britanie, responsabilă cu colectarea informațiilor ce țin de siguranța națională, a fost desemnată responsabilă cu anchetarea fenomenelor extraterestre. Documentele interne arată că membrii instituției nu au dorit să investigheze OZN-urile, preferând să înlocuiască un mister cu altul.

Analiștii de la departamentul care trebuia să se ocupe de anchetarea aparițiilor OZN-urilor, DI55, primeau constant informații mai mult sau mai puțin veridice de la ufologi care cereau anchetarea unor presupuse reperări. Agenții ministerului considerau că timpul lor ar fi putut fi mai bine folosit analizând „posibila amenințare a Marii Britanii (din partea puterilor străine - n.r.) și achiziționarea de noi tehnologii” decât pe „activități de Dosare X, cum ar fi răpirile extraterestre”, se arată în documentele necunoscute până acum, conform The Guardian.

Deși decidenții structurii guvernamentale erau de părere că o anchetă la scară largă care să determine dacă există vreo fărâmă de adevăr în știrile despre OZN-uri ar fi pus capăt isteriei care se iscase în Marea Britanie, raportul întocmit de DI55 avea, mai degrabă, menirea de a absolvi Ministerul Apărării de orice responsabilitatea privind investigațiile.

În acest sens, documentele arătă cum raportul întocmit de analiști nu clarifică aproape nimic, înlocuind un mister cu altul: aparițiile OZN-urilor ar fi un rezultat al formațiunilor plasmatice neexplicate din atmosferă. Ulterior, DI55 a anunțat că nu va mai accepta rapoarte privind obiectele zburătoare neidentificate .

Memorandumurile interne arată cum oficialii deplângeau resursele care erau folosite pentru acest program, dar și timpul pierdut pentru anchetă. Mai mult, din documente reiese că agenților le era frică de faptul că un raport cu privire la aparițiile cerești ar putea, în fapt, să creeze și mai multă frică.

Raportul a fost finalizat în anul 2000 și și-a îndeplinit misiunea. Concluziile prezentate declarau că nu există nicio posibilitate ca nave extraterestre să se afle deasupra Marii Britanii. Totuși, următorul pas făcut de analiști a incitat suspiciune din partea adepților teoriei conspirației: ministerul a distrus documentele pe care raportul se baza, inclusiv baza de date în care acestea fuseseră stocate pentru analiză.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate