Sergiu Nicolaescu: "Nu am niciun film de care să îmi fie ruşine"

Sergiu Nicolaescu: "Nu am niciun film de care să îmi fie ruşine"

Regizorul Sergiu Nicolaescu aduce, de vineri, pe marile ecrane din România un nou lungmetraj. Comedia "Ultimul corupt din România" este o continuare la "Poker", lansat în 2010.

Realizatorul "recidivează" cu o nouă comedie, a treia din cariera sa. Aceasta tratează un subiect important pentru Nicolaescu: corupţia. Despre nivelul de dificultate al filmului, despre speranţă, dar şi despre viitorul său proiect, Sergiu Nicolaescu a vorbit exclusiv pentru EVZ. EVZ: Cum aţi descrie noul film? Sergiu Nicolaescu: E o comedie, dar este în acelaşi timp o ironie faţă de societatea de astăzi. Oamenii trebuie să mănânce, să fie sănătoşi, trebuie să înveţe şi aşa mai departe, dar să se şi bucure, să şi râdă. Optimismul nostru, al românilor, vine şi din obişnuinţa unei opresiuni, a unei supuşenii pe care noi am avut-o. Actorii au fost extraordinari, m-am împăcat absolut minunat cu ei, au fost de excepţie: Horaţiu Mălăele, Vladimir Găitan, Valentin Teodosiu Ion Riţiu, Ion Dichiseanu, Vasile Muraru, Nae Lăzărescu. Au jucat perfect. Practic e o adevărată demonstraţie de actorie.

Eu prefer să lucrez de obicei cu actorii cu care am mai lucrat şi cu care m-am împăcat bine. Normal că la vârsta mea ştiu să aleg. În sensul ăsta nu pot greşi. Nu am niciun film de care să-mi fie ruşine. Chiar şi în perioada comunistă. Care este nivelul de dificultate al filmului? N-a existat nicio scenă dificilă. Eu am făcut filmul în 23 de zile, faţă de filmele istorice, unde ai 4.000 de oameni în faţa casei şi trebuie să ştii ce să faci cu ei, să lucrezi cu ei 10 ore pe zi. Toată viaţa mea am făcut numai filme foarte grele. Mă şi mir cum le-am făcut. Astăzi mă mir. Atunci mi se părea un lucru obişnuit şi mergeam înainte. Speram în mai mult şi în mai bine. Acum nu mai sper în nimic şi nu am decât dezamăgiri. Asta e realitatea. Dar eu sunt un luptător. Ceea ce înseamnă că mereu ajung la varianta dorită de mine: victoria. Nu pot să mă gândesc la înfrângere. Mereu lucraţi la următorul proiect. Care e acesta? Vreau să mai fac un film interbelic, practic în perioada României Mari. E un scenariu scris de Vadim Tudor. Lucrez încă la el. Nu e deloc o comedie. un lucru foarte serios, dar dau nişte exemple de oameni pe care i-a avut România, oameni extraordinari. Nu vă e dor să vă întoarceţi în faţa camerei? Mi-e dor de filmele în care jucam. De oamenii pe care iam arătat, i-am dat publicului. Mă simt foarte tuşat când vine un tânăr la mine să-mi spună că m-a văzut în "Pistruiatul" sau în nu ştiu ce alt film. Asta am vrut. Să pătrund în sufletul poporului român. CV Sergiu Nicolaescu, regizor

  • Născut pe 13 aprilie 1930 la Târgu-Jiu
  • A absolvit Universitatea Politehnică din Bucureşti
  • Printre filmele care l-au consacrat se numără „Mihai Viteazul” şi seria „Comisarul Moldovan”

COLABORATORI. Sergiu Nicolaescu, alături de scenaristul Adrian Lustig și Jojo MAKING OF. Regizorul, în spatele camerei FOTO: MEDIA PRO PICTURES "Eu sunt un luptător. Ceea ce înseamnă că mereu ajung la varianta dorită de mine: victoria. Nu pot să mă gândesc la înfrângere.“ SERGIU NICOLAESCU, regizor <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/8f4_2SKWc3c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/a0JbCcUPGEI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Citiți și:

  • Sergiu Nicolaescu revine pe marile ecrane cu "Ultimul corupt din România"
  • Valentin Teodosiu joacă cu soția în "Ultimul corupt din România"
  • Jojo face sărituri în piscină în costum de ministru