Evenimentul ZileiEVZ PlaySerghei Mizil îl pune la zid pe Ion Iliescu: „Unde sunt miliardele?”

Serghei Mizil îl pune la zid pe Ion Iliescu: „Unde sunt miliardele?”

VIDEO
Ion Iliescu i-a fost ca un unchi și au stat ani de zile sub același acoperiș. Niciodată nu și-ar fi închipuit Serghei Mizil că „Unchiul Ionel” va fi cel care îi va băga tatăl la închisoare, după Revoluție.

„Am stat cu o groază de demnitari. Și cu Iliescu, sute de nopți, pe ăsta am boală mare rău de tot… Eu vorbesc de ce a făcut cu familia mea. Avem treabă de familie… Aia și, a doua, că a făcut morți după revoluție și nu răspunde. Supărarea mea e că mare parte din problemele pe care le-a avut tata (n.r. Paul Niculescu-Mizil, ministrul Învățământului) cu Ceaușescu, au fost și din cauza lui.”, a povestit Serghei Mizil.

Arestarea lui Paul Niculescu-Mizil

„La Revoluție, pe tata l-au luat ăia de la Comitetul Central și l-au pus în CPUN(n.r. Consiliul Provizoriu de Uniune Națională). El a spus că vrea să iasă, iar eu i-am spus că îl vor băga la pârnaie. Și atunci mi-a spus că dacă nu se va duce la pârnaie, toată istoria îl va condamna ca un trădător.

Și Iliescu, ce m-a deranjat, l-a luat cu șustă, îl sună și îi zice: «Paule, să fii demn la pârnaie, să nu ne facem de râs…».”, a amintit fiul lui Paul Niculescu-Mizil, care dezminte faptul că Iliescu i-ar fi grațiat tatăl. „Nu l-a grațiat! E minciună! Și-a făcut cei 5 ani pe care i-a avut. Nicio grațiere! Avea curaj să dea o grațiere fricosul ăsta?!”, se întreabă fiul lui Paul Niculescu-Mizil.

Misterul miliardelor lui Ceaușescu

„Și mai am o bubă cu nea Ilici. Pentru că i-a lăsat câteva miliarde acolo, care unde sunt? I-a luat mama…”, a comentat ironic Serghei Mizil, al cărui socru a fost unul dintre oamenii-cheie ai regimului comunist care aveau acces la conturile din străinătate ale României.

Urmăriți întreaga ediție în podcastul Istoria Secretă pe canalul de Youtube EVZ Capital.

 

 


Accesează: