Serghei Lavrov, atac delirant la adresa NATO: „Boala s-a deteriorat prea mult deja”
- Ionel Sclavone
- 9 octombrie 2022, 17:02
Serghei Lavrov acuză Statele Unite și pe aliații acestora că responsabili de „creșterea periculoasă a tensiunilor la nivel global”. Într-un discurs politic, susținut în fața delegaților la o reuniune a partidului Rusia Unită, el susține că „acest NATO fără creier a mers prea departe”.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a făcut o serie de declarații cu privire la NATO și la Statele Unite pe care le acuză că escaladează tensiunile la nivel global. Din punctul său de vedere, susținerea, de către Occident, a Ucrainei și înarmarea acestui stat, împotriva Rusiei, ar duce la escaladarea tensiunilor. Aceasta în condițiile în care din ce în ce mai mulți aliați ai Rusiei încep să se detașeze de regimul lui Vladimir Putin.
Acest discurs al lui Lavrov a fost făcut în cadrul unei reuniuni politice a partidului Rusia Unită, condus de Vladimir Putin, informează agenția rusă Tass. El a declarat, parafrazând o declarație mai veche a lui Emmanuel Macron, că NATO este în moarte cerebrală și că „boala s-a deteriorat prea mult”.
Ministrul de Externe, cunoscut pentru declarațiile sale belicoase la adresa Occidentului a declarat că „acest NATO fără creier a mers prea departe”. El se referă la deciziile referitoare la susținerea Ucrainei. Serghei Lavrov a făcut trimitere la o declarația din 2019 a lui Emmanuel Macron, care a apreciat că „NATO e în moarte cerebrală”.
„Macron, la un moment dat, a spus despre Alianța Nord-Atlantică că este în moarte cerebrală. Judecând după cum acest bloc (militar) toaletează regimul neo-nazist de la Kiev, boala s-a deteriorat prea mult deja”, a spus Serghei Lavrov.
Ministrul de Externe susține că Statele Unite și aliații americanilor sunt responsabili de „creșterea periculoasă a tensiunilor la nivel global”. El pune această escaladare a tensiunilor pe seama livrărilor de armament pentru armata Ucrainei, conform agenției de presă TASS.
Statele Unite continuă livrările de arme
De curând oficialii de la Kiev au dat publicității o nouă listă de arme și echipamente militare de care au nevoie în război. În capul listei se află noi sisteme de apărare antiaeriană de care spun că au nevoie în contextul temerilor că Vladimir Putin va intensifica atacurile împotriva țintelor civile ca răspuns la prăbușirea liniilor sale de front.
Conform Politico, strategia americanilor în Ucraina urmărește două obiective. Pe de-o parte este vorba să îndeplinească cerințele Kievului cu privire la livrările de armament și să asigure un flux de arme constant pentru următorii ani. Pe de altă parte, Statele Unite poartă discuții în secret cu Ucraina și cu industria de apărare cu privire la înarmarea armatei Kievului cu baterii Patriot și avioane de luptă F-16.