Capitala Rusiei este blocată. Militari ruși sunt arestați. Vladimir Putin și-a mobilizat elita Gărzii ruse

Capitala Rusiei este blocată. Militari ruși sunt arestați. Vladimir Putin și-a mobilizat elita Gărzii ruse Sursa: Dreamstime.com

Moscova se poate confrunta cu o lovitură de stat. Numeroși militari ar fi fost arestați, iar unitățile militare din zona capitalei Rusiei au fost puse în alertă maximă în această după amiază, 8 octombrie.

Toate ieșirile din Moscova ar fi fost blocate de forțe armate, sâmbătă, 8 octombrie, în jurul orei locale 18:00, au raportat surse independente și serviciile secrete ucrainene. De asemenea, aplicațiile de navigație arată ambuteiaje mari pe șoselele de la periferia capitalei Rusiei. Așadar, traficul este complet blocat în centrul orașului.

Serviciile secrete de informare ucrainene mai precizează că la Moscova sunt în desfășurare numeroase arestări ale ofițerilor cu ranguri militare înalte. Traficul în centrul orașului este blocat. Se pare că în capitala Rusiei a început un complex de „măsuri” îndreptate împotriva armatei. În același timp, unitățile diviziei operaționale Dzerjinski, elita Gărzii Ruse, se îndreaptă spre centru Moscovei, împreună cu unitățile de poliție. Ar fi vorba și despre numeroase rețineri și arestări ale cadrelor militare. În acest context, toate unitățile militare ale Rusiei au fost mobilizate de Vladimir Putin. Cu toate acestea, mass-media rusă nu raportează deocamdată nimic.

Kievul susține că Rusia se destramă

Mihailo Podoliak, șeful administrației prezidențiale de la Kiev, a încercat să explice public teoria unei posibile bătălii între autorități la Moscova. Mai mult decât atât, acest lucru ar fi dus chiar la distrugerea podului Kerci. Așadar, Podoliak susține că FSB încearcă să elimine conducerea Ministerului Apărării din Rusia.

„Înainte de înnoirea personalului, FSB era în degringoladă. Acum a ratat explozia podului lui Putin. Ministerul Apărării poate acuza acum FSB pentru viitoarea pierdere a sudului Ucrainei. Nu este evident cine a cauzat explozia podului? TIR-ul incriminat se deplasa înspre Crimeea, venea de pe teritoriului Federației Ruse”, arată Podoliak într-o postare pe Twitter, informează Pravda.com.ua.

Podul lui Putin sau Podul Crimeii a fost distrus în dimineața zilei de sâmbătă, după ce a a fost aruncat în aer. Acest pod era cel mai lung din Europa. În plus, podul era proiectul de suflet al lui Vladimir Putin și a fost inaugurat în anul 2018. Construcția leagă partea de vest a Rusiei de Peninsula Crimeea, peste Strâmtoarea Kerci. În acest context, țarul de la Kremlin dat ordine de formare a unei comisii care să investigheze cauzele distrugerii.