Evenimentul Zilei > International > SERBIA. decizie ISTORICĂ: Ana Brnabic, lesbiană declarată, este noul prim-ministru al Serbiei
SERBIA. decizie ISTORICĂ: Ana Brnabic, lesbiană declarată, este noul prim-ministru al Serbiei

SERBIA. decizie ISTORICĂ: Ana Brnabic, lesbiană declarată, este noul prim-ministru al Serbiei

Ana Brnabic, actualul ministru al Administraţiei publice şi primul ministru homosexual al Serbiei, va fi noul premier sârb-femeie. Anunţul a fost făcut de noul preşedinte Aleksandar Vucic, care i-a încredinţat lui Brnabic însărcinarea de a forma noul guvern.

Vorbind într-o conferinţă de presă, Vucic a spus că ''n-a fost o decizie uşoară'', adăugând că Ana Brnabic are calităţile şi pregătirea pentru a duce înainte programul guvernului, să continue reformele, să facă progrese pe drumul integrării europene şi să continue să îmbunătăţească imaginea internaţională a Serbiei.

Brnabic, a remarcat el, s-a arătat încrezătoare de a putea obţine validarea guvernului său de către parlament. titrează ANSA.  Ana Brnabic, 42 de ani, este lesbiană declarată şi deja făcuse vâlvă anul trecut în august când, prima femeie.homosexuală fusese aleasă în noul guvern de la Belgrad. Acum va conduce guvernul în Serbia. Funcţia de premier rămăsese vacantă după alegerea lui Vucic la preşedinţie în alegerile din 2 aprilie trecut. Interimatul fusese asigurat de către ministrul de externe Ivica Dacic.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: