Senzaționala poveste a femeii la nașterea căreia medicii au zis că va trăi 60 de secunde și acum serbează 60 de ani
- Adrian Pătrușcă
- 7 august 2020, 06:27
O femeie, despre care medicii au crezut că va muri în câteva secunde de la naștere, a sfidat toate prognozele, pregătindu-se de a 60-a aniversare.
„Îi urmăm lui Carmel la mulți ani”, a declarat Michael Robinson, director de comunicare al Societății pentru Protejarea Copiilor Nenăscuți (SPUC) din Marea Britanie.
„Să nu uităm de copiii nenăscuți al căror viitor este furat de avort din cauza unui diagnostic de handicap și care nu vor avea parte de nici o aniversare. Numeroase persoane handicapate își ating obiectivele și duc o viață plină de bucurii și fericire. Fiecare persoană merită o șansă de a trăi, indiferent de capacitățile sale.”
Carmel Proctor a fost diagnosticată cu o formă severă de spina bifida, numită mielomeningocel, atunci când s-a născut în orașul britanic Doncaster, pe 8 august 1960, scrie LifeSiteNews.
Medicii le-au spus părinților lui Carmel că maladia este atât de gravă încât va muri în clipele următoare.
Șaizeci de ani mai târziu, Carnel, care este astăzi secretară la o clinică medicală, continuă să sfideze predicțiile doctorilor, în timp ce se pregătește să serbeze împlinirea a 60 de ani.
Robinson, de la SPUC, declară;
„În cursul anului 2019, în Anglia și Țara Galilor, 3.863 de copii care urmau să se nască au fost uciși prin avort, deoarece prezentau o anomalie fetală. O sută optsprezece dintre acești copii avortați aveau spina bifida, asemenea lui Carmel.”
Directorul de comunicare a continuat, cu niște cuvinte valabile pentru aproate toate țările din lume:
„Povești precum cea a lui Carmel dovedesc că predicția unui medic nu este întotdeauna corectă. Carmel a avut șansa să trăiască, dar atâția ca ea nu o au.”
„Este vital ca legea barbară privind avortul în țara noastră să fie abolită și să fie restabilit dreptul la viață pentru toți.”
În legătură cu incertitudinile de la nașterea sa, Carnel spune: „Eram într-o stare foarte rea. În așa fel încât părinții mi-au spus mai târziu că nimeni nu se aștepta să supraviețuiesc mai mult de 60 de secunde. Medicul generalist al mamei mele a fost chemat de moașă să vină să mă vadă acasă. Ea auzise vorbindu-se de un medic de la spitalul pentru copii de la Sheffield care făcea un tratament inovator pentru pacienții atinși de spina bifida. Două zile mai târziu, eram în sala de operații.”
Carmel a fost tratată la spital de un chirurg specialist și a suferit examene medicale până la vârsta de 16 ani.
Pentru a-și sărbători cei 60 de ani, Carmel organizează un eveniment sponsorizat pentru a colecta fonduri pentru spitalul care s-a ocupat de ea pe când era copil.
De la nașterea lui Carmel, în 1960, progresele medicinei și ale tehnologiei au permis ameliorarea perspectivelor persoanelor diagnosticate cu spina bifida.
În prezent, chirurgia in utero poate trata un anumit număr de probleme de sănătate fetală, inclusiv spina bifida.
Anul acesta, informează SPUC, micuța Elouise Simpson și sărbătorit prima aniversare după ce a suferit o intervenție chirurgicală in utero rahidiană pentru a i se trata spina bifida.
De asemenea, în mai 2010, medicii au efectuat o intervenție chirugicală „în gaură de cheie”. Copilul nenăscut, Jaxon, a fost operat în a 27-a săptămână de gestație și, drept urmare, are abilitatea de a-și mișca picioarele, când s-a născut șase săptămâni mai târziu.
În ciuda ameliorării semnificative a perspectivelor pentru persoanele diagnosticate cu spina bifida, se estimează că 80% dintre mame își avortează copiii cu spina bifida, ceea ce afectează patru sarcini din 10.000.