Evenimentul Zilei > Actualitate > SENZAȚIONAL! Un brașovean, primul român care a traversat Canalul Mânecii!
SENZAȚIONAL! Un brașovean, primul român care a traversat Canalul Mânecii!

SENZAȚIONAL! Un brașovean, primul român care a traversat Canalul Mânecii!

Andrei Roșu, fost component al trupei "Gaz pe Foc” a devenit noaptea trecută primul român care a traversat înot Canalul Mânecii. A reușit performanța chiar de ziua lui de naștere, în cadrul competiției Enduroman, o cursă care presupune parcurgerea a peste 470 de km de alergare, înot și mers pe bicicletă, între Londra și Paris.

Andrei, actualmente corporatist, a pornit din portul britanic Dover, luni dimineață la ora 06.20. A înotat 33 de kilometri (care se simt real dublu din cauza curenților), a luptat cu frigul și curenții puternici, a lăsat în urma vapoare uriașe, ba chiar i s-a făcut rău în timpul cursei, dar nu a abandonat. După 21 de ore, azi-noapte a ajuns la mal, în Franța, la Calais.

Cu o zi înainte de temerara încercare alergase 140 de kilometri, iar acum mai are de parcurs 300 de kilometri cu bicicleta, până la punctul final al competiției, Arcul de Triumf din Paris.

Vă mulțumesc din suflet pentru urări și pentru sprijin! Pe parcursul probei de înot, echipa de suport îmi citea mesajele primite = reeenergizare instant. Au contat ENORM încurajările voastre, într-o cursa în care am vomat de 42 de ori (organizatorii au ținut evidența și mi-au spus ulterior că la 50 m-ar fi obligat să mă retrag :(), brațul stâng nu a mai fost funcțional după km 40, am trecut prin 2 „lanuri” de meduze-gigant roz și violet, apa a avut 13 grade în UK și 14 în Franța (wetsuitul Zoot Force 3 a făcut minuni!!!), iar curenții ne-au 'ajutat' să parcurgem ultimii 4 km în… 8 ore! Pentru a 'străpunge' un curent mai slab, a trebuit să 'sprintez' 2 km, iar pentru asta am apelat la rezerva strategică de Energy Shot (Isostar). Efect secundar (normal pentru produsele cu cafeină ): mi-au rămas doar 2 ore de somn (interval suficient, având în vedere că la ultra-triatloane nu prea se doarme…” a scris Andrei, pe pagina sa de Facebook.

În cei 13 ani de existență a competiției Enduroman, doar 21 de oameni au reușit s-o termine. Pentru Andrei, traversarea Canalului Mânecii este o dublă victorie: pentru că a reușit această performanță în premieră petru România, dar și pentru că el a învățat să înaonte abia acum 4 ani!