Evenimentul ZileiJustitieSentință mulțumitoare pentru medicul “pedofil” Victor Boț, din Constanța. A luat patru ani și două luni de închisoare

Sentință mulțumitoare pentru medicul “pedofil” Victor Boț, din Constanța. A luat patru ani și două luni de închisoare

Sentință mulțumitoare pentru medicul “pedofil” Victor Boț, din Constanța. A luat patru ani și două luni de închisoare
Judecătoria Constanța a decis, astăzi, condamnarea la patru ani și două luni închisoare cu executare a medicului Victor Emanuel Boț, judecat pentru violarea, în cabinetul său, a trei minore. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată, cu apel, în 10 zile de la comunicare. Apărătorul medicului spune că nu va ataca sentința.

Cel care l-a condamnat la închisoare, în primă instanță, pe “medicul pedofil”, este judecătorul Bogdan Alexandru Arhip care a reușit în timpul procesului să audieze și cele trei minore, de 7ani, 11 ani, respectiv 13 ani, părți vătămate. Este același magistrat care încercase, în alt proces, să-i audieze în instanță pe cei cinci copii, maltratați de educatoarele de la Grădinița Groazei, dar parinții au obținut, după sesizări la CSM, recuzarea lui. 

În dosarul de față, medicul Victor Emanuel Boț  a fost cercetat, în stare de arest preventiv, pentru abuzarea sexuală a cel puțin trei minore. De când a fost arestat, în luna iunie 2016, judecătorul a decis în trei rânduri eliberarea inculpatului însă Tribunalul Constanța a respins-o de fiecare dată.

Alexandru Niță,avocatul medicului “pedofil„ a reușit în timpul procesului să îl convingă pe judecătorul Bogdan Alexandru Arhip să admită schimbarea încadrării juridice din viol, în act sexual cu un minor. În acest fel, Victor Boț a fost condamnat la minimum posibil de închisoare, pentru violare minori pedapsa maxină fiind de 12 ani. Avocatul este, de aceea, mulțumit de soluție și a declarat, pentru EVZ, că nu va ataca sentința Judecătoriei Constanța. O poate face, însă, Parchetul.

 

 

 


Accesează: