Senatorul Sebastian Grapă (PNL Braşov): Ce se întâmplă cu Aristotel Căncescu e un joc murdar

Senatorul Sebastian Grapă (PNL Braşov): Ce se întâmplă cu Aristotel Căncescu e un joc murdar

Purtătorul de cuvânt al Organizaţiei PNL Braşov, senatorul Sebastian Grapă, a declarat, pentru AGERPRES, că faptul că preşedintele CJ, liberalul Aristotel Căncescu, face obiectul unei ancheta a DNA reprezintă "un joc murdar".

"Şi nu mă refer doar la audierile de la DNA, ci la tot progromul de la CJ care are loc la trei zile de la începerea campaniei electorale. Sunt câteva elemente care îi determină pe opozanţii noştri să adopte o astfel de atitudine. Diferenţa mică de procente dintre Iohannis şi Ponta de 5-6%, faptul că vineri a fost inaugurată pista, ceea ce înseamnă jumătate din construcţia Aeroportului Ghimbav, îi determină să joace murdar pentru unul din cei mai importanţi lideri ai judeţului Braşov care se ştie că este un liberal adevărat şi care s-a angajat să obţină pentru Iohannis un scor de 70%. Nu avem emoţii pentru că avem încredere în justiţie, iar toate aceste fapte nu sunt în măsură să ne clintească determinarea în al scoate pe Klaus Iohannis preşedinte", a afirmat senatorul Sebastian Grapă.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, administratorul public al instituţiei, Radu Ispas, vicepreşedintele CJ, Mihai Pascu şi şeful Serviciului de achiziţii publice, Emil Cirică, se află luni la audieri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) - Serviciul teritorial Braşov.

Preşedintele CJ a ajuns în jurul orei 13,00, la scurt timp fiind urmat de vicepreşedintele Mihai Pascu. În acelaşi timp, la sediul CJ continuă percheziţiile începute luni dimineaţă.

Percheziţiile pe care procurorii DNA le efectuează luni dimineaţă în judeţul Braşov în dosarul de corupţie cu achiziţii publice vizează sediile a două instituţii şi a trei societăţi comerciale, precum şi zece locuinţe.

"Procurori din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Braşov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie. Sunt efectuate percheziţii domiciliare în 15 locaţii situate în municipiul Braşov şi localităţi învecinate, din care două la instituţii publice de interes local, trei la sediile unor societăţi comerciale şi zece la locuinţele unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

Dosarul investigat de procurori are legătură cu achiziţii publice, iar prejudiciul în acest caz s-ar ridica la peste 10 milioane euro.