Evenimentul Zilei > Actualitate > Senatorul PDL Cristian Rădulescu dă în judecată Realitatea TV pentru afirmaţiile din emisiunea „Dosar de candidat”
Senatorul PDL Cristian Rădulescu dă în judecată Realitatea TV pentru afirmaţiile din emisiunea „Dosar de candidat”

Senatorul PDL Cristian Rădulescu dă în judecată Realitatea TV pentru afirmaţiile din emisiunea „Dosar de candidat”

Senatorul PDL Cristian Rădulescu a anunţat că va da în judecată postul Realitatea Tv pentru afirmaţiile făcute despre el în cadrul emisiunii "Dosar de candidat" şi că va sesiza şi CNA.

Liderul senatorilor democrat-liberali acuză postul Realitatea TV de "rea-credinţă" în ceea ce-l priveşte şi spune că afirmaţiile, fără "nicio susţinere reală" îi aduc mari prejudicii de imagine.
"Principala afirmaţie se referă la faptul că aş fi colaborat cu securitatea comunistă ca poliţie politică, semnând un angajament şi dând diverse note informative, ceea ce este total fals. Mai mult, ca principal argument în sprijinul acestei acuze, se foloseşte o declaraţie publică a unui personaj controversat, domnul Doru Giugula, care a fost declarat de către CNSAS colaborator, lucru pe care şi dumnealui l-a recunoscut public", afirmă Rădulescu într-un comunicat de presă. Acesta reproşează postului Realitatea TV "că a trecut, cu cea mai evidentă rea-credinţă, peste documentul emis de către CNSAS încă din septembrie 2006 şi care clarifică definitiv orice suspiciune". "Documentul CNSAS (este vorba de decizia nr. 289/05.09.2006 emisă de colegiul CNSAS) precizează foarte clar că domnul Rădulescu Cristian nu a fost agent/colaborator al poliţiei politice comuniste. Decizia, luată de unanimitatea membrilor colegiului, este de notorietate publică (printre altele, a fost comunicată presei de către PDL la 21 septembrie 2006) dar Realitatea trece peste acest adevăr şi aruncă în eter afirmaţii calomnioase", subliniază senatorul.
O altă dovadă de "rea-voinţă flagrantă" în ceea ce-l priveşte este, în opinia lui Rădulescu, un împrumut de 500.000 EUR făcut la Garantibank în 2008 pentru cumpărarea unui apartament. Acesta precizează că a obţinut împrumutul cu ipotecă asupra aparatmentului, dar şi asupra casei în care locuieşte, lucruri menţionate în declaraţiile sale de avere, dar ignorate de comentatorul Realitatea TV, care s-a întreabat cum o bancă a putut să îi acorde un împrumut fără nicio garanţie.
"Ţinând seama de afectarea negativă a imaginii personale, anunţ pe această cale postul de televiziune Realitatea TV că voi sesiza atât instanţele de judecată, cât şi Consiliul Naţional al Audiovizualului. Tot pe această cale, ţin să precizez că apreciez profesionalismul şi corectitudinea restului presei, care nu a preluat nimic din aceste abjecţii", scrie senatorul în finalul comunicatului.
Şi senatorul UDMR Gyorgy Frunda a ameninţat recent că va da în judecată Realitatea TV, tot pentru afirmaţiile făcute pe seama sa în emisiunea "Dosar de candidat".