Semnul de circulație care îi pune în dificultate pe cei mai mulți șoferi. De ce se interpretează greșit

Semnul de circulație care îi pune în dificultate pe cei mai mulți șoferi. De ce se interpretează greșit Sursa foto: Arhiva EVZ

Codul rutier definește normele de comportament pentru șoferi și, implicit, semnificația pentru orice semn de circulație. Cu toate că ar fi de așteptat ca aceste semnificații să fie cunoscute, există și indicatoare mai puțin comune, care pot crea dificultăți pentru șoferi.

Indicatoarele de ocolire sunt de importanță crucială pentru șoferi, însă aceste semne speciale sunt mai puțin frecvente.

Ele se disting prin aspectul lor de indicatoarele obișnuite de deviere: nu sunt galbene, cu text negru, ci au o culoare gri-albă și includ o săgeată neagră.

Semnul de circulație pe care puțini șoferi îl cunosc

Indicatorul 590-10 indică ocolirea unui obstacol sau bloc, cu scopul de a dirija traficul vehiculelor care se deplasează spre stânga.

Ne puteți urmări și pe Google News

De exemplu, în marile orașe din Germania, străzile înguste pot provoca congestii de trafic, mai ales atunci când banda de viraj la stânga la o intersecție sau la o intrare blochează fluxul de vehicule. Pentru a evita blocajele și a menține traficul fluid, se recurge la o rută alternativă.

După cum arată semnul de circulație, acesta îndrumă mașinile care intenționează să vireze la stânga către o altă direcție, oferind o alternativă pentru a evita congestionarea.

Indicator rutier

Sursa foto: Codul rutier

Șoferii trebuie să ocolească obstacolul (clădirea) prin efectuarea inițială a unui viraj la dreapta și apoi a două viraje la stânga.

Prin această manevră, aceștia revin pe aceeași stradă fără a bloca traficul din sens opus. Această regulă se aplică de obicei pe străzile cu puține posibilități de viraj la stânga, potrivit ziarulromânesc.de.

Indicatorul rutier care le dă bătăi de cap conducătorilor auto

Semnul de circulație care poate fi confuz, de asemenea, pentru șoferi, este cel care semnalează prezența unei piste separate pentru pietoni și bicicliști în acea zonă.

Acest indicator poate fi amplasat atât pe trotuar, cât și pe partea carosabilă și este reprezentat printr-un cerc de culoare albastră.

În partea stângă a indicatorului este desenată o bicicletă, iar în partea dreaptă sunt reprezentați doi pietoni.

Pista biciclete

Sursa foto: Brigada Rutiera

Atunci când pietonii sau bicicliștii observă acest semn, trebuie să folosească exclusiv porțiunea marcată special pentru ei.

În plus, este important de remarcat că mulți șoferi nu sunt conștienți că în acele zone în care acest indicator este prezent, circulația este permisă doar pentru biciclete, trotinete electrice și pietoni.