Codul Bunelor Maniere. Cum ne comportăm în aeroport pentru a nu face gafe

Codul Bunelor Maniere. Cum ne comportăm în aeroport pentru a nu face gafe Sursa Foto: Arhiva EVZ

Codul Bunelor Maniere se aplică și în cazul călătoriilor cu avionul. Sunt câteva reguli de bază care trebuie respectate atunci când așteptăm în aeroport și atunci când ne trecem de poarta de îmbarcare și urmează să ne așezăm pe locul rezervat.

Codul bunelor maniere în aeroport. Cum să nu părem nepoliticoși

O primă regulă enunțată în Codul Bunelor Maniere ține de utilizare căștilor. Este adevărat că muzica preferată face ca timpul să treacă mai ușor. Dar să te desprinzi total de zgomotul din aeroport atrage și ceva reperscusiuni. În primul rând, poți rata apelul de îmbarcare, iar vacanța sau călătoria poate deveni un coșmar.

Codul Bunelor Maniere ne învăță că este absolut inacceptabil ca muzica sau mesajele vocale să răsune în aeroport. Pentru a auzi anunțul de îmbarcare, dar și artistul preferat, o singură cască ar fi de ajuns. Dar, situația se schimbă atunci când o altă persoană încearcă să intre în vorbă cu tine.

Codul Bunelor Maniere. Reguli de purtare în avion și aeroport

Sursă foto: Pixabay

Respectă un minim de politețe

Minimul de politețe ar presupune să scoateți căștile din urechi și să acordați atenție persoanei respective. În privința apelurilor telefonice sau conferințelor on-line, codul bunelor maniere precizează că restul pasagerilor care așteaptă îmbarcarea nu vor aprecia glumele între colegi sau sfaturile de la părinți. Prin urmare, cel mai indicat ar fi să țineți telefonul la ureche sau să folosiți căștile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Odată ce am clarificat regulile de purtare în aeroport, rămâne întrebarea cum ar trebui să ne comportăm în avion. Totul începe cu recomandările de siguranță al echipajului de bord. Chiar dacă știți pe de rost discursul stewardeselor, Codul Bunelor Maniere spune că ar fi nepoliticos să nu le dați atenție.

Codul Bunelor Maniere în aeroport

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Codul bunelor maniere în avion

Mai ales că în cazul unui accident, acțiunea de evacuare necesită un efort de echipă. Cu siguranță echipajul de bord va aprecia atenția ta, iar pe durata zborului poate vei avea nevoie de ajutorul lor. Odată ce aeronava a început procedurile de decolare respectă indicațiile însoțitorilor de zbor.

De îndată ce avionul a atins viteza de croazieră nu uita că nu zbori singur, iar colegului poate nu împărtășește acealeași preferințe muzicale, asă că ar fi recomandat să îți conectezi din nou căștile, dar într-o manieră în care să poți fii atent și la ce se întâmplă în timpul zborului.