Evenimentul Zilei > Justitie > Șeful Poliției Gătaia, reținut pentru că A OMORÂT un om Ancheta a durat UN AN
Șeful Poliției Gătaia, reținut pentru că A OMORÂT un om Ancheta a durat UN AN

Șeful Poliției Gătaia, reținut pentru că A OMORÂT un om Ancheta a durat UN AN

Șeful Poliției orașului Gătaia, județul Timiș, a fost reținut, miercuri, pentru omor. Polițistul a lovit un cetățean recalcitrant adus la post în avansată stare de ebrietate.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin ordonanţă reţinerea suspectului Daniel Ion Disagă, șeful Postului de poliție al orașului timișean Gătaia, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Ancheta a durat mai bine de un an.

Probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale au relevat faptul că ”în data de 9 august 2014, în timp ce se afla în biroul de investigaţii criminale din sediul Poliţiei oraşului Gătaia, Daniel – Ion Disagă, ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Timiş, i-a aplicat victimei I. G. aflată sub influenţa alcoolului o lovitură de pumn în zona bărbiei, lovitură în urma căreia victima s-a dezechilibrat şi a căzut apoi pe podea, iar în cădere s-a lovit cu capul de mobilierul din zonă precum şi de parchetul laminat de pe jos, suferind în acest mod un traumatism cranio-cerebral închis soldat cu hemoragie cerebrală, leziuni traumatice ce au condus apoi în scurt timp la decesul acesteia”, transmite prim-procurorul Ion Brașoveanu. 

Potrivit celor relatate în momentul incidentului, polițistul ar fi apelat la o patrulă mixtă pentru a-l duce la secție pe bărbatul care, aflat într-un autobuz care circula în localitate, făcea scandal fiind beat.

În documentarea activităţii infracţionale procurorii au beneficiat de sprijinul tehnic al Directiei de Informaţii şi Protecţie Internă – Serviciul de Informatii și Protectie Internă Timiș.