Deputatul cere măsuri urgente pentru securizarea medicilor. E vital  ca aceștia să nu se mai îmbolnăvească în număr alarmant, așa cum s-a întâmplat în ultimele zile. De ei depinde sănătatea tuturor românilor care, în aceste zile, trebuie să facă față pandemiei produse de COVID 19.

”Treziți-vă, moartea bate tot mai tare la ușă! Când văd acest spectacol ieftin, îmi vine să arunc televizorul pe geam. Testăm, nu testăm, testăm în București, ba nu, vom testa în Moldova, nu avem teste, ba avem pentru toți, urmează doar zece mii și lista cu mesaje și păreri confuze poate continua.

Prioritatea zero trebuie să fie VIAȚA medicilor și asistenților medicali. În Italia spitalele au devenit focare, iar peste 6000 membri ai personalului medical aflat în prima linie este infestat cu COVID 19. Aceasta este o adevărată tragedie – când nu mai are cine să îngrijească bolnavii de toate vârstele. Medicii trebuie protejați și testați toți pentru a preveni o tragedie.

Nu vreau să căutăm vinovații acum, dar cred că deciziile trebuie luate în ordinea priorităților. Trebuie să fim alături de cei care sunt expuși zi de zi, medicii și tot personalul din spitale trebuie protejat. Nicio țară din lume nu a fost pregătită de această pandemie, dar unele state au luat decizii foarte bune și ele au început prin a proteja personalul medical”, a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.