"Am anunţat că vreau să plec încă dinainte de alegeri şi am rămas până a venit un înlocuitor, ca să nu rămână locul gol, pentru că ANAF este o instituţie importantă care are nevoie de continuitate. Înlocuitorul vine astăzi (vineri-n.r.)", a declarat Doroş pentru Agerpres. 

Fostul șef al Fiscului nu a vrut să dezvăluie cine îi va lua locul, spunând că aceasta este decizia premierului. 

Totodată,  Doroş a declarat că demisia nu are nicio legătură cu solicitarea actualului executiv de eliminare a formularului 088, privind înregistrarea firmelor în scop de TVA. 

"Acestea (eliminarea 088-n.r.) sunt lucruri care au legătură cu programul de guvernare. Fie că le fac eu sau viitorul preşedinte al ANAF, este acelaşi lucru. Nu am decis să îmi dau demisia pentru că nu vreau să umblu la 088", a mai spus Doroş. 

Pe de altă parte, el susţine că eliminarea formularului va fi însoţită de alte pârghii care să limiteze intrarea firmelor fantomă în sistem. 

"088 a fost perceput în piaţă ca o sarcină administrativă foarte grea. El a fost simplificat şi a fost uşurată sarcina administrativă în timpul anului trecut. Acum se doreşte eliminarea lui totală şi sunt convins că, dacă se elimină formularul, se vor găsi pârghiile necesare de care are nevoie ANAF să stăvilească intrarea în sistem a firmelor fantomă", a precizat fostul preşedinte al ANAF. 

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a anunțat ieri că formularul 088, de înregistrare în scop de TVA, va fi eliminat prin Ordin al preşedintelui ANAF care va fi publicat vineri în Monitorul Oficial.