Desfășurată în prezența  viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, ceremonia de absolvire şi înaintare în grad a promoţiei 2014 a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a bifat o premieră.

Șefa de promoție din acest an a obținut cea mai mare medie din istoria instituției de învățămân a MAI. Astfel, pe tabelul de onoare al absolvenților va figura numele subinspectorului de poliţie Loredana Basamac, de la Facultatea de Poliţie, specializarea Drept. Ea a obținut media generală 9,95 și a fost declarată şef de promoţie al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, promoţia 2014.

Tânăra polițistă este specializată în criminalitate informatică. Totodată, înainte de a deveni polțistă, ea s-a dovedit o elevă eminentă a Liceului „Andrei Șaguna”, din Brașov și a câștigat numeroase olimpiade naționale.

Rezultate deosebite, care i-au clasat pe primul loc în facultățile pe care le-au absolvit au mai obținut sublocotenet Francisc-Vladimir Kubinyecz (Facultatea de Pompieri, specializarea Instalaţii pentru Construcţii) și Raul-Dorel Moldovan (Facultatea de Arhivistică, specializarea Arhivistică).

Anul acesta, 497 de studenţi au absolvit cursurile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, dintre aceştia 447 fiind repartizați în structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Potrivit unui comunicat al instituției, absovenții au fost repartizați astfel : 233 la specializarea Poliţie (86 fete şi 147 băieţi), 97 la Jandarmerie (12 fete şi 85 băieţi), 69 la Poliţia de Frontieră (16 fete şi 53 băieţi), iar 48 la Pompieri.

Totodată, 50 de absolvenţi ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” s-au pregătit pentru Ministerul Justiției, specializarea Penitenciare.

Începând cu data de 28 iulie a.c., absolvenţii promoţiei 2014 a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” vor debuta în activitatea profesională în structurile Ministerului Afacerilor Interne, fiind repartizaţi în funcţie de rezultatele obţinute şi necesarul de personal.

Vicepremierul Gabriel Oprea:„Întreaga promoție va fi  încadrată la termen”

Prezent la festivitatea de absolvire şi înaintare în grad a promoţiei 2014 a Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea i-a felicitat pe viitorii ofițeri ai MAI și le-a urat succes în carieră, transmite MAI.

„După 4 ani în care promoțiile Academiei de Poliție au fost obligate să aștepte luni de zile până la încadrarea efectivă în muncă, anul acesta întreaga promoție va fi  încadrată la termen. Am promis acest lucru de când am venit în Ministerul Afacerilor Interne și iată, cu sprijinul domnului Prim-ministru,  ne-am ținut de cuvânt!”, a subliniat ministrul Gabriel Oprea.

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, le-a amintit proaspeților absolvenți despre riscurile și sacrificiile pe care le presupune calitatea de angajat al MAI, dar și despre valorile care trebuie să le ghideze cariera: Onoare, Patriotism și Loialitate față de țară și români.  

„Astăzi faceți un legământ cu țara și veți profesa într-o instituție de elită: Ministerul Afacerilor Interne – o instituție care reprezintă coloana vertebrală a statului român. Iar Ministerul Afacerilor Interne vă primește astăzi în rândurile sale cu speranță și încredere! Vă doresc tuturor ca spiritul deschis și îndrăzneț cu care ieșiți acum de pe băncile școlii să nu fie înfrânt și să nu ajungeți niciodată să considerați firești minciuna, abuzul sau nedreptatea. Să vă păstrați demnitatea și curajul intacte!”, a adăugat viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.