Ședință de Guvern anunțată de Kelemen Hunor. Amendamentele OUG din energie, principalul subiect

Ședință de Guvern anunțată de Kelemen Hunor. Amendamentele OUG din energie, principalul subiect Sursa Foto: Arhiva EVZ

Vicepremierul Kelemen Hunor a anunțat că va fi o întrunire joi, 15 septembrie, a coaliției pentru a discuta și decide asupra amendamentelor depuse la ordonanța de urgență din domeniul energiei. El a adăugat că subvențiile pentru energie vor depăși 40 de miliarde lei.

Kelemen Hunor a mai precizat că anumite sectoare reprezintă o prioritare pentru ajutorul de stat. Este vorba despre întreprinderile mici și mijlocii agricultura și industria alimentară. În plus, el a mai adăugat că va urma o iarnă dificilă și Guvernul nu va putea salva toate industriile.

„Mâine vom avea o ședință a coaliției unde vom discuta amendamentele depuse la ordonanța de urgență pe energie. Trebuie să vedem care aceste amendamente vor fi susținute de coaliție. Vom vedea dacă există posibilitate de a le susține de la bugetul de stat”.

Compensări pentru lemnul de foc

În același timp, liderul UDMR a mai spus că va exista o compensare și pentru lemnul de foc. „Mâine, în coaliție vom avea o discuție. Cel care folosește lemnul nu e mai puțin cetățean decât cel care folosește gazul natural”, a mai explicat vicepremierul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate acestea, Hunor a spus că membrii coaliției de guvernare trebuie să analizeze foarte bine care sunt domeniile prioritare. Ulterior, își vor da seama ce industrii pot susține. În acest context, liderul UDMR a spus că sunt anumite domenii care nu pot fi salvate decât prin subvenția de la stat. Este de remarcat că acest lucru nu se întâmplă doar în România.

Care sunt domeniile prioritare pentru Guvern

În același timp, Hunor a vorbit și despre aceste domenii prioritare de care Executivul va avea grijă. Este vorba despre întreprinderile mici și mijlocii care aduc bani la buget, precum agricultura, industria alimentară.

Cu toate acestea, vicepremierul României a spus și care vor fi domeniile care nu vor primi atât de mult ajutor din partea statului. Astfel, industria petrochimică probabil că, în acest moment, nu poate fi susținută de la bugetul de stat. „Nu vom putea salva toată industria și toate segmentele economice. Și acest lucru trebuie spus. Avem prioritățile întreprinderilor mici și mijlocii, industria alimentară, agricultura, industria de construcții, acele sectoare care pot fi ajutate”.

În încheiere, Hunor a amintit că doar pentru subvențiile care trebuie oferite conform ordonanței din energie pentru consumatorii casnici și non-casnici probabil se vor cheltui peste 40 de miliarde până la sfârșitul perioadei, notează News.ro.