"Presa liberă", în lanţuri la CNA! Şedinţa a fost suspendată de un protest

"Presa liberă", în lanţuri la CNA! Şedinţa a fost suspendată de un protest

Membrii CNA s-au întâlnit, marţi, pentru rediscutarea amenzilor date televiziunilor B1TV şi Antenei 3. Şedința a fost întreruptă de către președintele CNA, Laura Georgescu după ce membrul CNA Valentin Jucan a protestat cu o placă pe care era scris mesajul "Presa liberă" încătuşată de 8 membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

UPDATE CNA: Laura Georgescu a declarat că se fac presiuni politice şi că trimis scrisori către autoritătile statului pe numele unor membri CNA ce se afla în incompatibilitate, însă nu a vrut sa-i nominalizeze. Conferinţa de presă de la ora 13:00 a  fost susţinută de către  Laura Georgescu, președintele CNA. La final, Narcis Iorga, Florin Gabrea şi Valentin Jucan au susținut și ei o conferință de presă, în nume propriu, prin care au incercat sa raspunda catorva dintre acuzatiile care le-au fost aduse. La ora 11.45, membrii CNA Rasvan Popescu, Cristian Mititelu, Lorand Turos, Radu Calin Cristea, Monica Gubernat, Cristina Trepcea au părasit sala și s-au întors împreună cu Laura Georgescu, președintele CNA, pentru conferință. Şedinta de astăzi a debutat cu punctul numarul 1 al ordinei de zi, anume rediscutarea amenzilor date pentru B1 tv, pentru două ediţii ale emisiunii "Sub semnul întrebării" și două ediții ale emisiunii Ring TV şi Antenei 3 - pentru o ediție a emisiunii Sinteza Zilei în care şapte jurnalişti au fost discreditati. Majoritatea Consiliului a respins propunerea de reducere a sancţiunii B1TV, de la 70.000 de lei la somaţie publică, propunere făcută de Narcisa Iorga. CNA a menţinut amenda de 70.000 de lei dată postului B1 TV. Şedinta CNA s-a întrerupt brusc la ora 11:45, când membrul CNA Valentin Jucan a protestat cu o pancardă la votul dat pentru a doua oară de către CNA postului B1 TV. Plăcuţa cu care membrul CNA a protestat reprezintă presa care e înlantuită de către 8 membri CNA, care au fost propuşi de coaliţia de guvernământ.  In momentul in care Valentin Jucan a pus pe masa pancarda, preşedintele CNA, Laura Georgescu, a suspendat şedinţa şi a cerut conferinţă de presă la ora 13:00.  Valentin Jucan a declarat că pancarda o avea pregătită de mai multă vreme, însă nu neapărat pentru momentul B1 TV despre care s-a discutat în şedinţa, ci pentru abuzurile care au loc în CNA. B1 TV şi Antena 3, sancţionate în 6 februarie Postul B1 tv a primit sancţiune din partea CNA la propunerea Laurei Georgescu, preşedintele CNA, şi a fost adoptată cu şapte voturi "pentru" (Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Gubernat, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea), în timp ce Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Viorel-Vasile Buda şi Valentin Jucan au votat "împotrivă". În şedinţa din 6 februarie, CNA a amendat şi televiziunea Antena 3 cu 50.000 de lei, în urma emisiunii "Sinteza zilei" din 14 ianuarie, în care Andreea Pora a fost "denigrată", jurnalistei fiindu-i încălcat şi "dreptul la imagine". Narcisa Iorga a considerat însă că încălcările de la Antena 3 au fost mai grave decât la B1 TV, însă amenda aplicată Antena 3 a fost mai mică. ARTICOLE POPULARE: Cea mai ciudată casă din lume

Vezi o GALERIE FOTO cu cele mai şocante imagini cu bărbaţi

Priviţi o galerie foto în care mai ulţi cetăţeni ruşi au fost pozaţi în cele mai penibile ipostaze VEZI ÎN GALERIA FOTO DE MAI JOS IMAGINILE CU CARE A ŞOCAT FACEBOOK-UL. Avertisment: Nu recomandăm persoanelor sensibile să acceseze această galerie foto. Conține imagini cu puternic impact emoțional VEZI O GALERIE CU FOTO cu femei care au suferit operaţii de masectomie. Cum arată. Avertisment: Nu recomandăm persoanelor sensibile să acceseze această galerie foto. Conține imagini cu puternic impact emoțional Click pe poze pentru GALERIE FOTO! TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:
  • DOSARUL PRĂBUŞIRII FNI: Pedeapsa de 15 ani de detenţie a lui Nicolae Popa, redusă la 6 ani şi 8 luni datorită noilor coduri!
  • Stareţul de la mănăstirea unde s-a ASCUNS Iulia: „La spovedanie, mi-a spus că e fugită de acasă”
  • "Dialogul surzilor". Ponta găseşte pretexte să-l blocheze pe Iohannis

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Ce se întâmplă atunci când sari COARDA foarte mult | VIDEO
  • GROPI TERIFIANTE au început să apară peste tot în Anglia. Ce provoacă acest fenomen ciudat | GALERIE FOTO
  • O adolescentă satanistă a ucis peste 23 de persoane! Îşi găsea victimele pe internet! Iată care a fost metoda ei