Editura Evenimentul si Capital

Sectorul 3, cei mai buni! Cum te înscrii la Învățământul Dual în Sectorul 3! (P)

Autor: | | 0 Comentarii | 194 Vizualizari

Conform Autorităţii Naţionale pentru Formarea Profesională în Sistem Dual, un milion de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani nu figurează în nicio statistică, nefiind nici angajați, nici încadrați într-un sistem de învățământ.

Una din consecințele principale ale acestei situații este deficitul foarte mare de forță de muncă din țara noastră. În acest sens, Primăria Sectorului 3 a dezvoltat un program de formare profesională în sistem dual. În acest proces de formare profesională sunt implicați, prin parteneriate public-private, toți factorii interesați de forță de muncă calificată după standarde actualizate prin partajarea și asumarea responsabilităților specifice.

Înscrierea în învățământul profesional în sistem dual se face pentru elevii care au terminat clasa a VIII-a și care au situația școlară încheiată. Nu pot fi înscriși elevii cu situația școlară neîncheiată, aflați în stare de corigență sau repetenție. De asemenea, absolvenţii învăţământului obligatoriu care întrerup studiile pot fi cuprinşi, până la împlinirea vârstei de 26 de ani, în învățământul dual.

Astfel, pentru înscrierea în învățământul dual în Sectorul 3, vor trebui urmați următorii pași:

PASUL I – în perioada 24-26 iunie

La secretariatul școlii gimnaziale la care învață elevul, se completează o fișă prin care se solicită înscrierea în învățământul dual. Fișa va cuprinde informațiile privind numele și codul unității de învățământ gimnazial, media claselor V-VIII și datele personale ale absolventului clasei a VIII-a.

PASUL II – 24-26 iunie

Cu fișa completată de la școala gimnazială elevul se prezintă la liceul/colegiul care organizează clase de învățământ dual. Aici, se va anexa la fișa de înscriere și o fișă de opțiuni pentru învățământul dual care se eliberează și se completează liceu/colegiu.

Pentru înscrierea la clasele de învățământ profesional în sistem dual sunt necesare următoarele documente: fișa de înscriere în învățământul dual și foaia matricolă, eliberate de către școala generală de proveniență a elevilor, copie după certificatul de naștere și cartea de identitate a elevului, copie după cartea de identitate a părinților sau a tutorelui legal.

PASUL III – 26 iunie

Afișarea listei candidaților înscriși în învățământul dual, la sediul liceelor/colegiilor.

IMPORTANT!

În situația în care numărul candidaților înscriși la unitatea de învățământ este mai mare decât numărul de locuri disponibile, precum și în cazul în care s-a decis susținerea de probe de admitere indiferent de numărul de candidați înscriși pe numărul de locuri disponibile, se afișează și precizări detaliate privind organizarea probelor de admitere, inclusiv a eventualelor probe eliminatorii (data, locul de desfășurare, ora, acte necesare pentru înscrierea candidaților, alte detalii organizatorice).

LIVE VIDEO Simona Halep- Angelique Kerber SE JOACA ACUM! Pentru SEMIFINALE la Eastbourne

Pagina 1 din 2


Tag-uri: invatamant, dualStirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI