UPDATE. Poliția Capitalei vine cu precizări în legătură cu situația de la Secția 19, din sectorul 5. Într-un comunicat de presă se confirmă informația cu privire la infectarea personalului cu noul coronavirus.

Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, în legătură cu suspendarea activității Secției 19 Poliție, facem următoarea precizare. A fost dispusă și se efectuează dezinfecția sediului subunității și trei polițiști sunt în izolare, aceștia intrând în contact cu un coleg dintr-o altă structură a MAI, care a fost confirmat pozitiv. Activitatea polițienescă se desfășoară fără discontinuități, iar activitatea cu publicul se desfășoară de mai multă vreme în online sau prin intermediul serviciilor Poștei Române”.


Din informații neoficiale se pare că mai mulți polițiști de la Secția 19 au fost infectați cu noul coronavirus! Pentru a evita orice risc, șefii au luat decizia de a plasa în carantină toți angajații, iar secția de Poliție a fost închisă.

Măsura este una extrem de importantă. Vorbim despre o secție „cu greutate” la nivelul Poliției Capitalei. „19” supraveghează respectarea legii în poate cea mai dificilă zonă din București – Piața Rahova și împrejurimi. De altfel, Secția 19 este amplasată pe strada Munții Carpați, chiar în fața celebrelor ghetouri bucureștene.

Interacțiunea oamenilor legii de la Secția 19 cu cetățenii este la ordinea zilei în „Z-uri”, cum se mai spune cartierului de lângă Piața Rahova.