Evenimentul Zilei > Social > Secretul tinereţii veşnice
Secretul tinereţii veşnice

Secretul tinereţii veşnice

Secretul tinereţii veşnice este căutat de mii de ani. Dar există o reţetă care care ne poate oferi un răspuns: „Tinereţe fără bătrâneţe” la Teatrul Naţional pentru Copii.

Teatrul Naţional pentru Copii deschide stagiunea cu unul dintre cele mai frumoase basme româneşti, „Tinereţe fără bătrâneţe”, de Petre Ispirescu, duminică 4 octombrie 2015. spectacolul se desfăşoară începând cu ora 11.00, în Sala Media a Teatrului Naţional  „I. L. Caragiale” din Bucureşti.   „Cu toţii avem nevoie de poveste!”. Este credinţa Magicianului Poveştilor, pe care a susţinut-o, cu aplicaţie şi farmec de-a lungul stagiunilor. “… Fără îndoială, de când e lumea, poveştile sunt ale lumii, a spus marele scriitor I.L.Caragiale, însă fireşte, felul poveştilor rămâne oricând al povestitorului – precum Maica Precista este a tuturor creştinilor, dar o icoană cu chipul ei e a meşterului care a zugrăvit-o în felul lui”, adaugă Magicianul.

     La Teatrul Naţional pentru Copii fiecare duminică vine cu câte o premieră, în care copiii asistă dar şi construiesc povestea, o redescoperă şi o remodelează după chipul, sensibilitatea şi fantezia lor, călăuziţi de actori.  Cu ajutorul reflectoarelor, măştilor, costumelor, proiecţiilor şi cuvântului, fiecare copil poate deveni erou de poveste. Şi în acestă stagiune, învingându-şi teama şi asumându-şi rolurile pozitive, micuţii actori vor cuceri spaţiul magic al poveştilor, pe care, cu ajutorul teatrului, vor avea ocazia să le cunoască mai bine. Scena devine astfel locul unde cei mai mici dintre spectatorii teatrului pot continua joaca şi îşi pot dezvolta imaginaţia.

     Copii, vă invităm în scenă, alături de actorul Marian Râlea şi  de colaboratorii lui, unde veţi lua parte la magia poveştilor şi a bucuriei de a descoperi noi lumi, într-o nouă stagiune a Teatrului  Naţional pentru Copii.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: