Evenimentul Zilei > Social > Secretele dezvăluite ale singurului festival de teatru independent din România
Secretele dezvăluite ale singurului festival de teatru independent din România

Secretele dezvăluite ale singurului festival de teatru independent din România

Directorul festivalului, regizoarea Chris Simion, dezvăluie, în exclusivitate pentru EVZ, rețeta succesului „Undercloud”. Cel mai important eveniment al genului, cu participare internațională, ajuns la cea de-a zecea ediție, care se va desfășura între 22-31 august, în Capitală, la ARCUB-Gabroveni.

Cunoscuta regizoare Chris Simion, de la „Grivița 53 – Primul teatru Independent construit împreună”, ne mărturisea că această ediție aniversară a „Undercloud” va fi marcată de evenimente teatrale unice. „Undercloud a început ca un festival și a devenit o adevărată mișcare a teatrului independent. La prima ediție, am pornit cu trei teatre independente și nouă spectacole. Anul acesta, avem 20 de teatre și 45 de show-uri. Festivalul a crescut organic, firesc, prin calitatea spectacolelor selectate și prin prezența oamenilor care au construit împreună cu noi acest spirit”, ne-a spus Chis Simion, care a ținut, totodată, să precizeze că au demarat înscrierile pentru voluntari, tocmai pentru a marca cum se cuvine această sărbătoare culturală.

În cele trei secţiuni– Concurs, Invitaţi din străinătate şi Invitaţi din România – Festivalul propune publicului cele mai noi şi incitante producţii din teatrul independent, spectacole de notorietate autohtone, dar şi din Franța, Spania, Polonia și Israel, care vor fi găzduite în cinci dintre sălile Hanului Gabroveni.

În prim-plan, tineri de valoare

„Când eşti un nume, toţi vor să se asocieze cu tine, îţi propun texte, îşi doresc compania ta, se folosesc de imaginea ta. Când eşti la început de drum, trebuie să te lupţi pentru locul tău, să-l ocupi prin talent, să-l meriţi prin muncă şi prin ceea ce te face diferit. Undecloud are intuiţie şi selectează tineri care într- un timp scurt demonstrează că nu au fost un accident. Competiţia este în primul rând cu sine şi apoi cu ceilalţi. Festivalul s-a născut din nevoia de a fi împreună, de a ne întâlni şi de a face performanţă. Ceea ce ne-a unit a fost calitatea, indiferent de modul pe care l-am ales pentru a ne exprima”, a conchis Chris Simion.

10 motive pentru care „Undercloud” e unic

1. Primul festival de teatru independent din România, organizat anual în Bucureşti
2. Undercloud, adică sub nori, pentru că primele trei ediții s-au desfășurat sub cerul liber, pe celebra terasă „La Motoare”
3. Festivalul Necesar de Teatru Independent
4. Festivalul la care au jucat cel puțin 10 dintre actorii tăi preferaţi
5. Singurul festival internaţional de teatru independent din România, desfășurat sub egida programului european „Europe for Festivals. Festivals for Europe”- certificat internațional atribuit de Comisia Europeană şi Asociația Festivalurilor din Europa
6. Primul festival de teatru din România care a introdus în program, în 2012, secţiunea „Concurs” (cu premii)
7. Afişul celei de-a 7-a ediţii a fost reprezentat de lucrarea „Primăvara” a lui Ştefan Câlţia
8. Eveniment cultural ales de celebrul filosof francez și romancier Pascal Bruckner pentru debutul în dramaturgie, cu piesa „Crăciun la palat”
9. Unicul festival de teatru unde spectacolele- lectură concurează ca interes, din partea publicului, cu showurile montate
​10. Peste 500 de voluntari au fost implicați în organizare, din 2008 și până în prezent

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: