Secrete uluitoare despre BRÂNZĂ. Cum te poate ajuta să treci peste barierele vieţii

Secrete uluitoare despre BRÂNZĂ. Cum te poate ajuta să treci peste barierele vieţii

Un nou studiu sugerează ca brânza ar putea fi cheia pentru un metabolism mai rapid, obezitatea redusă şi viaţa lungă!

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Aarhus din Danemarca au ajuns la concluzia că francezii au o viață lungă și sănătoasă tocmai datorită produselor lactate consumate, şi în special brânzei. Un fenomen cunoscut sub numele de "paradoxul francez",.

Astfel, studiul oamenilor de ştiinţă danezi întreprins în acest sens, sugerează că produsele lactate fermentate cum ar fi brânza ar putea contribui la longevitate și sănătate. Francezii se bucură de o incidenţă scăzută a bolilor coronariene şi o medie a speranței de viață de 82 de ani, în timp ce consumă până la 23,9 kg de brânză în fiecare an. Britanicii, care mănâncă 11,6 kg de brânză în fiecare an, au de două ori mai ridicat nivelul de boli cardiovasculare, iar speranța lor de viață este de 81 ani.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Hanne Bertram, cercetător la Universitatea Aarhus, a descoperit că cei care au mâncat brânză au avut un nivel mai ridicat de acid butiric, un compus care a fost fost legate de obezitate redusă și metabolism mai ridicat. Nivelurile ridicate de butirat au fost legate de o reducere a colesterolului.

Piesa din puzzle

Nu demult, cercetătorii britanici au descoperit că brânza Roquefort, cunoscută pentru vinişoarele ei verzi-albăstrui, are proprietăţi anti-inflamatoare, factor care ar putea explica, în parte, longevitatea francezilor, după cum relata  maxisciences.com.

Cu o speranţă de viaţă de 84,80 ani, femeile din Franţa sunt cele mai longevive din Europa. Fenomenul a pus probleme unui număr mare de cercetători, îndeosebi britanici. Ceea ce ei numesc ‘paradoxul francez’ se referă la aparenta contradicţie care există, potrivit lor, între felul de a mânca al francezilor şi sănătatea lor.

În Marea Britanie se consideră că francezii au o alimentaţie bogată în grăsimi – brânză, mezeluri – şi băuturi alcoolice. Numai că sănătatea globală a populaţiei este relativ bună, înregistrându-se, de exemplu, o rată mult mai mică de infarcturilor decât în alte ţări. În Marea Britanie, speranţa de viaţă medie a femeilor este de 81,30 ani. Cercetătorii de la o societate de biotehnologie din Cambridge cred că au găsit explicaţia: brânza Roquefort.

Într-un studiu intitulat ‘Să fie brânza piesa care lipsea din puzzle-ul paradoxului francez?’, cercetătorii arată că au aflat că brânza Roquefort are proprietăţi anti-inflamatoare. Ei au analizat proprietăţile brânzei şi au constatat că, cu cât ea este mai ‘maturată’, cu atât efectul anti-inflamator este mai intens. Eficienţa acestuia se accentuează când are loc într-un mediu acid, cum ar fi peretele stomacului sau suprafaţa pielii.

„Brânza are secrete uluitoare! Te poate trece peste barierele vieţii, dar puţini ştiu acest lucru”, spun cercetătorii.