SECRETUL din SPATELE MUCENICILOR. De ce TREBUIE duși la BISERICĂ

SECRETUL din SPATELE MUCENICILOR. De ce TREBUIE duși la BISERICĂ

Toată lumea se întreabă de ce este bine să duci mucenici la biserică înainte de a putea mânca. Totodată, nimeni nu știe care este cea mai bună rețetă pentru a-i face în casă.

Pe 9 martie, în calendarul ortodox sunt prăznuiți pe Sfinții 40 de Mucenici.

Ziua Sfinţilor 40 de Mucenici - Potrivit tradiţiei populare, femeile fac în această zi mucenici în formă de opturi.

Aceştia sunt duşi la biserică pentru a fi binecuvântați, iar apoi sunt consumaţi în familie, scrie Antena3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rețetă: INGREDIENTE

1 kg făină 400 g zahăr 4 ouă 100 g margarină 40 g drojdie 400 ml lapte 200 g miere 200 g nucă măcinată 50 ml ulei esenţe după gust

Din drojdie, 2 linguriţe de zahar, puţin lapte şi puţina faina se face o maia care se lasă la crescut. Se cerne făina într-un vas, i se face o gaură la mijloc în care se pun maiaua crescută, 3 ouă bătute cu un praf de sare, 200 g zahar, laptele, margarina moale şi aromele.

Se frământă aluatul cu mâinile înmuiate în ulei şi se lasa la dospit. Din aluatul crescut se rupe câte o bucata de marimea unui mar din care se fac 2 suluri lungi şi subţiri care se împletesc în forma cifrei 8.

Se lasă sfinţişorii puţin la crescut, se ung cu un ou bătut, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptorul preîncalzit pâna se rumenesc. Între timp, se fierbe un sirop dintr-un pahar de apa şi restul de zahar. Pentru a ramâne moi, sfinţişorii se trec rapid (1-2 secunde) prin siropul calduţ, imediat ce au fost scoşi din cuptor, apoi se ung cu miere şi se presară cu nucă. Reţeta aceasta se poate face în cel mult o oră!