Evenimentul Zilei > Social > MARELE SECRET APOCALIPTIC a spart protocolul NASA. Pământul este vizat o FORŢĂ NIMICITOARE. Se ştie şi anul, şi PLANUL DE CONTRACARARE
MARELE SECRET APOCALIPTIC a spart protocolul NASA. Pământul este vizat o FORŢĂ NIMICITOARE. Se ştie şi anul, şi PLANUL DE CONTRACARARE

MARELE SECRET APOCALIPTIC a spart protocolul NASA. Pământul este vizat o FORŢĂ NIMICITOARE. Se ştie şi anul, şi PLANUL DE CONTRACARARE

Un obiect extraterestru a creat panică în rândul oamenilor de știință de la NASA. Asteroidul este pe un curs care îl aduce în directă coliziune cu pământul, iar efectele ar putea fi devastatoare. Calculele astrofizicienilor au determinat momentul în care gigantica rocă va lovi terra. După ce informațiile au ajuns în presă, mai mulți experți au dezvăluit planurile care se iau în considerare pentru a evita un dezastru.

Asteroidul vizat de NASA este identificat ca 101955 Bennu și este mai înalt decât Empire State Builduing. Traiectoria rocii spațiale face ca aceasta să se poată lovi de Pământ în anul 2135, conform Daily Mail .

 

Oamenii de știință americani iau în considerare mai multe ipoteze, dacă va fi nevoie să contraatace, dar una dintre ele pare a fi pe cât de simplă, pe atât de elegantă, prezentată de Dr Michael Moreau, un om de știință care face parte din corpul experților pentru misiunea OSIRIS-REx.

În opinia cercetătorului, o posibilă soluție ar fi trimiterea în spațiu a unei nave care să vopsească asteroidul, făcându-l mai expus la radiația solară. În acest fel, căldura suplimentară i-ar devia orbita suficient de mult cât să rateze planeta noastră.

„Până și vopsirea suprafeței unei singure jumătăți într-o altă culoare ar schimba proprietățile termice și i-ar schimba orbita”, a spus expertul pentru Gizmodo.

Bennu este un obiect potențial periculos, descoperit în 1999, având un diametru de 492 de metri, conform estimărilor NASA.

Sursa FOTO: NASA

Totuși, speculațiile cu privire la pericolul pe care obiectul îl pune sunt nefondate, spune Agenția, existând șanse de 1 la 2700 ca Bennu să lovească pământul în 2135.