Se schimbă regulile pentru elevi: Nu mai trebuie să poarte mască în aceste spații. Când se aplică noile reglementări
- Sabina Popescu
- 29 noiembrie 2021, 19:26
Anunț de ultimă oră! Autoritățile au decis modificarea unei reguli importante pentru elevi, în contextul în care rata de incidență a cazurilor de infectare COVID-19 a înregistrat o scădere importantă. Atenție - norma nu se va aplica la nivelul tuturor teritoriilor din România.
Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a decis în ședința de luni, 29 noiembrie, modificarea unei prevederi care vizează direct elevii. În urma scăderii ratei de incidență în Capitală la 1, 95 de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2 la mia de locuitori, școlarii nu vor mai fi obligați să poarte mască de protecție atunci când practică activități sportive.
Elevii nu mai trebuie să poarte mască la orele de sport
Astfel, orele de educație fizică vor avea loc, începând de joi, 2 decembrie, în spații interioare fără obligativitatea purtării măștii sanitare, potrivit deciziei CMBSU de luni.
„În aplicarea art. 3 alin. (8) din Ordinul comun - Ministerul Educaţiei (nr. 5338/01.10.2021) şi Ministerul Sănătăţii (nr. 2015/01.10.2021) pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, în municipiul Bucureşti, începând cu data de 02.12.2021, se dispune desfăşurarea orelor de educaţie fizică în săli de sport/spaţii interioare, fără obligativitatea purtării măştii de protecţie”, se arată în hotărârea CMBSU, citată de Agenția Națională de Presă.
Părinții nu au motive să se îngrijoreze. Ce spune Sorin Cîmpeanu
În altă ordine de idei, scandalul pe tema testelor de salivă pentru elevi continuă. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a negat, însă, acuzațiile potrivit cărora dispozitivele ar fi livrate în neconformitate cu regulamentul.
„În primul rând, cerințele de performanță și de reglementare au fost elaborate de Agenția Națională a Medicamentului.
În al doilea rând, licitația a fost organizată de Oficiul Național de Achiziții Centralizate (ONAC).
În al treilea rând, contractele au fost semnate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), iar recepția a fost făcută conform contractului semnat”, a transmis ministrul Sorin Cîmpeanu.
De asemenea, inspectoratele școlare județene au intrat deja în posesia testelor livrate până în prezent, în două tipuri de cutii – unele în ambalaje de câte 25 de buc, altele în cutii de câte 50 de buc. Toate acestea conțin cinci categorii de componente și instrucțiuni, potrivit ministrului Educației, precum și un certificat de conformitate.
Așadar, „afirmația cum că nu sunt conforme este falsă”, a spus Sorin Cîmpeanu, care a mai precizat că astfel de poziții „trebuie taxate inclusiv penal”.