Evenimentul Zilei > Actualitate > Se reaprind spiritele la Ditrău. A ajuns al treilea muncitor din Sri Lanka, localnicii sunt furioși
Se reaprind spiritele la Ditrău. A ajuns al treilea muncitor din Sri Lanka, localnicii sunt furioși

Se reaprind spiritele la Ditrău. A ajuns al treilea muncitor din Sri Lanka, localnicii sunt furioși

Dincolo de declarațiile pacifiste ale liderilor politici, locuitorii din Ditrău s-au pus pe scris petiții, prin care vor ca la brutăria din localitate să nu mai fie angajați alți muncitori străini.

Cu toate acestea, chiar marți, la brutărie a sosit al treilea muncitor din Sri Lanka. Informația a fost confirmată de administratorul firmei care deține brutăria, Kallo Katalin. ”I-am arătat colegii. Este foarte bucuros. Are 24 de ani și se numește Dayan. Cum a ajuns, doamna de la agenția de recrutare i-a explicat ce s-a întâmplat, el fiind informat din presa din Sri Lanka. Ceilalți doi brutari s-au bucurat că a venit și al treilea. Nu îi e frică de situația din comună”, a spus Kallo Katalin.

Cât despre petiția semnată de 1.800 de localnici, și care a fost depusă la Primăria Ditrău, Kallo Katalin a spus că este dreptul societății să angajeze muncitori calificați, chiar și din străinătate. ”Suntem o firmă privată și putem să decidem cu cine dorim să lucrăm și cum să dezvoltăm firma. În localitate nu prea mai există brutari calificați și noi am nevoie de brutari calificați. Credem că nu am făcut niciun rău. Ce mai vor de la noi? Ce mai putem facem ca să se liniștească. Ei nu mai locuiesc în Ditrău, după programul de lucru sunt duși acasă. Nu deranjează pe nimeni în Ditrău”, a spus Kallo Katalin.

În petiția semnată de localnici, patronilor de la brutăria din Ditrău li se cere să prezinte actele de calificare a muncitorilor din Sri Lanka dar și documentele medicale ale acestora, care să ateste că sunt sănătoși. De asemenea, localnicii din Ditrău le mai solicită patronilor să își ceară scuze de la ei, dar și de la preotul capelan din comună, care ar fi jucat rolul de mediator.