Lewandowski a marcat al treilea gol al lui Bayern în minutul 79 al partidei câştigate în deplasare, cu scorul de 3-2, pe terenul formaţiei SC Paderborn. Celelalte goluri au fost înscrise de Gnabry (15) şi Coutinho (55) pentru învingători, respectiv Proger (68) şi Collins (84):

Graţie acestui succes, bavarezii au urcat pe prima poziţie a clasamentului, depăşind-o cu un punct pe RB Leipzig, care s-a înclinat pe teren propriu în partida cu Schalke 04 Gelsenkirchen (scor 1-3).

La 31 de ani, Robert Lewandowski, care tocmai şi-a prelungit contractul cu Bayern până în 2023, reuşeşte cel mai bun debut de sezon din cariera sa. Autorul unei triple şi a două duble în campionat, polonezul a marcat cel puţin o dată în ultimele opt partide disputate de echipa sa în toate competiţiile.

El va avea ocazia să-şi continue seria incredibilă marţi seara, în Liga Campionilor, la Londra, pe terenul lui Tottenham, finalista ediţiei trecute.

Polonezul a cucerit de patru ori până acum titlul de golgheter al campionatului Germaniei, cu un record personal de 30 de goluri în sezonul 2015-2016. El însă nu a fost niciodată aproape de recordul absolut al legendarului Gerd Muller, cu 40 de reuşite în 1971-1972.