Se mai prăbușește un mit: NU există nici o legătură Trump-Brexit-Rusia

Se mai prăbușește un mit: NU există nici o legătură Trump-Brexit-Rusia

Conducătorii Cambridge Analytica și băncile au avut contacte cu cetățeni ruși, fără ca investigatorii să descopere dovezi ale vreunei conspirații urmărind să influențeze alegerile.

Alexander Nix, care a ocupat postul de PDG la Cambridge Analytica, l-a contactat pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, în 2016, pentru a-i cere ajutorul să găsească e-mail-urile șterse de Hillary Clinton de pe serverul său privat.

Assange a declarat că a respins solicitarea lui Nix.

WikiLeaks a publicat e-mail-uri piratate ale șefului de campanie electorală a Hillary Clinton, John Podesta, însă nici unul dintre e-mail-urile șterse de Clinton.

Ne puteți urmări și pe Google News

Săptămâna trecută, comisarul britanic pentru Informații, Elizabeth Denham, a închis investigația privind Cambridge Analytica, pe care o deschisese în mai 2017.

Financial Times nota într-un articol de săptămâna trecută că raportul lui Denham zdrobește teoriile inițiale despre Cambridge Analytica.

În septembrie 2019, National Crime Agency, echivalentul britanic al FBI, a stabilit nevinovăția lui Banks în legătură cu orice act reprobabil legat de finanțarea campaniei pro-Brexit.

Raportul Procurorulu Special Robert Mueller, care a anchetat posibilele legături dintre Trump și Rusia, nu a menționat în cele 448 de pagini ale sale numele Cambridge Analytica.

Comisia de Informații din Senatul american a detaliat rolul Cambridge Analytica în campania electorală a lui Trump, dar nu a descoperit nici o dovadă că firma lucra cu Rusia pentru a-l ajuta pe Trump.

Dosarul pe care Steele și Fusion GPS l-au realizat în beneficiul campaniei electorale a lui Hillary Clinton s-a năruit în ultimele 18 luni, scrie Daily Caller.

Raportul Procurorului Special scrie că investigatorii nu au descoperit nici o dovadă a existenței vreunei conspirații Trump-Rusia, ceea ce reprezenta acuzația principală a dosarului Steele-Fusion GPS.

Un raport al Inspectorului General din Departamentul de Justiție a minat și mai mult credibilitatea dosarului Steele. Raportul arată că principala sursă de informații a lui Steele a fost rusul Igor Dancenko, supectat că este agent al Rusiei.

Mai mult, raportul Inspectorului General afirmă că FBI intrase, la începutul lui 2017, în posesia unor probe că serviciile de informații ruse ar fi oferit intenționat dezinformări lui Steele.