Evenimentul Zilei > Actualitate > Se lucrează intens pentru Secţiunea 5 Curtea de Argeş – Piteşti 
Se lucrează intens pentru Secţiunea 5 Curtea de Argeş – Piteşti 

Se lucrează intens pentru Secţiunea 5 Curtea de Argeş – Piteşti 

Autostrada Sibiu – Pitești va costa 8 miliarde de lei, cea mai mare parte din bani fiind fonduri europene. Tronsonul Secției 5 ar urma să fie inaugurat în perioada 2025 – 2026 și va costa 1,7 miliarde.

Secţiunea 5 Curtea de Argeş – Piteşti  are trei noduri rutiere: Curtea de Argeş, Băiculeşti şi Bascov. Nodul rutier Curtea de Argeş este situat în zona km 93+100 al autostrăzii cu acces direct în DN 73C printr-un drum de legătură în lungime de 2,60 km. Nodul rutier Băiculeşti se situează în zona km 107+100 al autostrăzii cu acces direct în DN7C printr-un sens giratoriu cu calea inelară de 7,0 m. La intersecţia cu DN 7 este prevăzut nodul rutier de la Bascov, care va asigura legăturile dintre autostradă şi DN7, fără conflicte.

Pentru circa 356 milioane de euro, contractul semnat cu italienii de la Astaldi presupune finalizarea tronsonului de la Pitești la Curtea de Argeș în 48 de luni.

Activitatea desfasurată în șantier  până în luna octombrie 2021, inclusive a cuprins realizarea integral a drumurilor de acces/tehnologice; la pasajele principale se execută coloanele forate; se execută lucrări la terenul de fundare şi armarea radierelor şi elevaţiilor la podurile casetate de pe autostradă şi din nodul rutier Băiculeşti; la terasamente se efectuează decaparea pământului vegetal şi îmbunătăţirea terenului de fundare cu lianți hidraulici şi blocaj din piatra brută din cadrul lucrărilor de consolidări. De asemenea, au fost obţinute rapoartele de cercetare arheologică pentru sit-urile rămase, pentru unul dintre ele se “avizează derularea lucrărilor” cu condiţia cercetării arheologice.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: