"Au trecut 20 de ani de la teribila crimă din Srebrenica. Nu există cuvinte care să poată fi rostite pentru a exprima tristeţea şi regretele pentru victime, nici furia faţă de cei care au comis această crimă monstruoasă", a notat Vucic într-o scrisoare deschisă, fără a folosi cuvântul "genocid".

Vucic a făcut declaraţia înainte de a pleca spre Bosnia, unde va asista la ceremoniile de comemorare a 20 de ani de la masacru, calificat drept "genocid" de justiţia internaţională, informează AFP, conform Agerpres.

Mii de persoane erau prezente sâmbătă la Srebrenica şi alte mii continuau să vină pentru a participa la ceremoniile care marchează 20 de ani de la masacrarea a 8.000 de bărbaţi şi tineri musulmani.

Numeroase personalităţi internaţionale, printre care preşedintele de atunci al SUA, Bill Clinton, a cărui administraţie a fost arhitectul acordurilor de pace de la Dayton ce au pus capăt conflictului bosniac, vor fi prezenţi la Srebrenica.

În 2010, parlamentul sârb a adoptat o declaraţie privind Srebrenica fără a folosi cuvântul "genocid". În 2013, actualul preşedinte sârb Tomislav Nikolic "a cerut în genunchi ca Serbia să fie iertată pentru crima comisă la Srebrenica", însă tot fără a rosti cuvântul tabu.