Sigur pe el și aparent relaxat, Navalnîi a cerut curții să-l citeze pe premierul rus Dmitri Medvedev, asupra căruia planează suspiciuni serioase de corupție. Instanța nu a decis încă soarta liderului opoziției, dar acesta ar putea fi acuzat de organizarea de proteste neautorizate și ar putea rămâne după gratii încă 15 zile, scrie BBC.

Înainte de a apărea în fața instanței, Navalnîi (foto jos), 40 de ani, a postat pe Twitter un mesaj: ”Bună ziua din Tribunalul Tverski la toată lumea. Va veni și vremea în care îi vom aduce noi pe ei în fața instanței”.

El a mai spus că Medvedev este cel care trebuie tras la răspundere pentru protestele de duminică pentru că ”acțiunile sale de corupție i-au făcut pe oameni să iasă în stradă în 99 de orașe ale Rusiei”.

Între timp, Uniunea Europeană s-a alăturat SUA și a dat publicității un comunicat prin care solicită ”eliberarea fără întârziere” a sutelor de persoane care au protestat pașnic. Un purtător de cuvânt al UE a mai spus că forțele de ordine din Rusia au ”împiedicat exercitarea libertății de exprimare, adunare și manifestație pașnică, drepturi fundamentale garantate chiar de Constituție.