Evenimentul Zilei > Politica > Se cere amânarea alegerilor din cauza coronaviruslui. Este singura variantă
Se cere amânarea alegerilor din cauza coronaviruslui. Este singura variantă

Se cere amânarea alegerilor din cauza coronaviruslui. Este singura variantă

Un deputat propune o variantă de criză în perspectiva alegerilor programate în toamnă.

Numărul crescut al cazurilor de coronavirus depistate în România trezește îngrijorare. Deputatul Robert Turcescu a postat un mesaj, astăzi, pe contul de Facebook, și a vorbit despre posibilitatea amânării alegerilor locale și parlamentare ce ar trebui să aibă loc în această toamnă.

„AMÎNAȚI ALEGERILE!
Vreți sa tratam cu seriozitate această criză sanitară? Nu există decit o variantă: amînați alegerile! Și Localele, si Parlamentarele! In Romania, in an electoral, nu se poate discuta rational pe frontul politic, guvernul, oricare ar fi el, se comportă populist si ia decizii cu ochii in sondajele de opinie, iar primarilor in funcție nu le sta mintea decit la dat cu var si clipuri de campanie, nicicum la lupta cu COVIDU”, a scris Robert Turcescu. El a mai afirmat că:
„O clasa politică responsabilă, de la Președinte in jos, ar trebui sa puna punct AZI acestui festival electoral in care ne gasim. Amînați alegerile, macar pina in primavara viitoare! E singura variantă de a trata cu seriozitate si cu celeritate aceasta criză sanitară!
Amînați alegerile! Daca nu, vom merge la urne, dar n-ar putea sa spuna nimeni la care…”
„Alegerile locale ar trebui să aibă loc la data de 27 septembrie, conform unei lege ce privește organizarea alegerilor. Cei de la USR-PLUS au criticat decizia ca alegerile să aibă loc într-un singur tur.
Când a fost voință politică, la referendumul din 2018 de exemplu, s-au putut organiza alegeri în două zile, când v-a fost clar că nu puteți opri diaspora de la vot s-au putut organiza alegerile pe trei zile. Nu e niciun motiv pentru care să nu se poată organiza alegerile locale în două zile, decât că vă este frică că iese mai multă lume la vot. Și dacă iese mai multă lume la vot sunt șanse mai mari ca oamenii voștri, de care românii s-au săturat, să fie schimbați”, a spus liderul deputaților USR, Cătălin Drulă.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: