Imediat după ce informația că ucigașul a mărturisit în fața anchetatorilor cele două crime, s-a pus pe tapet un alt aspect al problemei: a avut acesta complici sau nu?

Din informațiile pe care Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, le-a oferit în aceste zile, se pare că părinții fetei au fost contactați în mai multe rânduri zilele acestea. Prima dată a fost la câteva ore după ce adolescenta de 15 ani apucase să sune la 112. Atunci, un bărbat care s-a recomandat drept „ginerele” le-a transmis acestora că fata este bine și că pleacă la muncă în Belgia.

Acum, Cumpănașu susține că acela nu a fost singurul telefon și că părinții tinerei au fost contactați inclusiv după ce Gheorghe Dincă a fost arestat.

Poliția a avut cu familia o comunicare foarte bună. Într-adevăr, acest monstru și-a recunoscut cele două omoruri. Familia a aflat. Am trăit cu speranța și eu, și vărul meu, și soția lui că totuși trăiește. Incompetența unor oameni ai statului ne-au făcut să credem că poate trăiește. Nu s-a găsit corpul, în afară de firele de păr și banda adezivă”, a explicat Alexandru Cumpănașu, la Digi24.

Nu mi-a spus nicio autoritate. Ori e un descreierat care a vrut să se joace cu mințile unor oameni în durere, ori sunt complici. Ca părere personală, sunt convins că nu a fost singur”, a mai declarat Cumpănașu.